Alles over de moedermelkcollector: a
De moedermelkcollector is een uitvinding die niet erg bekend is, maar in bepaalde omstandigheden erg handig kan zijn: in dit artikel leggen we uit hoe het werkt, hoe je het correct plaatst en wanneer je er het meeste uit kunt halen om te helpen jij met je borstvoeding.
Wat is de uitwerpreflex?
Om te begrijpen hoe de collector werkt, moeten we begrijpen wat de melkuitstootreflex is. Wanneer we onze baby borstvoeding geven, produceert ons lichaam een reeks hormonen die verantwoordelijk zijn voor het regelen van de productie en het uitstoten (uitstromen) van melk.
Aan het begin van de lactatie is het door deze uitwerpreflex gebruikelijk dat wanneer de baby aan de ene borst zuigt, de andere borst spontaan lekt omdat deze ook de prikkel van hormonen krijgt. Er zijn ook moeders die dit fenomeen vertonen als de lactatie verder gevorderd is, of als ze veel melk produceren.
Hoe zit het met de melk die uit de andere borst lekt?
De melk die lekt, kan gebruikt worden om het eventueel aan de baby te geven. Als de baby het op dit moment niet nodig heeft, kunnen we het verzamelen en invriezen om het eventueel later te gebruiken (bijvoorbeeld als we gaan werken en een melkbank nodig hebben). De collector is zeer comfortabel om deze melk op te vangen.
De melkcollector, wat is dat?
Elektrische borstkolven
Het is een trechtervormige container, normaal gesproken gemaakt van siliconen of een ander synthetisch materiaal, die op de borst wordt geplaatst om een vacuüm te creëren en de melk op te vangen die druppelt als gevolg van de uitstootreflex. Het kan worden gebruikt terwijl de baby aan de andere borst borstvoeding geeft, of terwijl we de borstkolf op de andere borst gebruiken; dat wil zeggen, om het te gebruiken, moet er een stimulans in de andere borst zijn.
Hoe trek ik het aan?
Heel eenvoudig: je hoeft alleen de hals van de trechter om te draaien, en op de borst af te stellen zodat er een vacuüm ontstaat. Hij blijft vanzelf op zijn plaats zitten, zonder dat we hem met de hand hoeven vast te houden, wat erg comfortabel is omdat we onze handen vrij hebben voor onze baby of om de kolf vast te houden. Sommige opvangbakken hebben ook een riem om ze om de nek te hangen: dit kan handig zijn als het vacuüm ooit verloren gaat en de opvangbak losraakt, zodat de kostbare melk niet morst.
Wat zijn de voordelen?
- Het is heel eenvoudig en comfortabel in gebruik.
- Het overprikkelt de borst niet: in tegenstelling tot de borstkolf vangt de collector de melk alleen passief op, zodat er geen overmatige stimulatie van de borst ontstaat.
Wat doe ik met de melk die ik heb opgehaald?
Als u het de volgende dagen gaat gebruiken, kunt u het deksel op de opvangbak plaatsen en direct in de koelkast bewaren. Als je het gaat invriezen voor je melkbank, breng de melk dan over van de collector naar een container die geschikt is voor voedselconsumptie, label het met de verzameldatum en bewaar het in de vriezer.
Een andere optie, als suppletie nodig is, is om de baby de vers opgevangen melk te geven, waarbij u de opvangbak gebruikt alsof het een kopje is: leg de rand van de opvangbak op de onderlip van de baby en laat hem beetje bij beetje van de melk slokjes nemen.
We hopen dat je ons artikel Alles over de moedermelkcollector: a
leuk vond en alles wat met gezondheid te maken heeft, babynamen, dingen die met baby’s te maken hebben. .
![]() ![]() ![]() |
Interessante dingen om de betekenis te weten: Naam
We laten hier ook onderwerpen achter die verband houden met: Naam