Grootmoeders: pure liefde, toewijding en medeplichtigheid

Grootmoeders: pure liefde, toewijding en medeplichtigheid

Moeders en vaders houden boven alles van onze kinderen. WAAR. Maar, oma’s liefde het is iets anders: ze houden net als wij van onze kinderen, naast het aangaan van een medeplichtige relatie die we niet met hen kunnen hebben. Omdat? Nou, omdat we tegelijkertijd liefde en autoriteit moeten zijn. Grootouders kunnen het zich veroorloven hun kleinkinderen een beetje te “verwennen” en genieten veel meer van tijd met hen doorbrengen.

Autoriteit is de taak van ouders, niet van grootmoeders: een voordeel voor hen

Als we zeggen dat leeftijdsgenoten de autoriteit van de kinderen moeten zijn, bedoelen we dat het de ouders zijn die dat zouden moeten doen stel grenzen en regels in het gezin: dat ze zich inspannen voor hun studie, dat ze elke dag hun tanden poetsen, dat ze het hun toevertrouwde huishoudelijke werk afmaken, enz. Dit zijn slechts enkele van de beperkingen waarmee ouders in onze dagelijkse praktijk moeten ‘vechten’. Onze moeders hebben het al met ons gedaan en nu hoeven ze alleen maar plezier te hebben met de kleinkinderen: Het is de tweede kweek, maar alleen met de goede delen van dit proces.

Een grootmoeder kan ons echter ook veel helpen als het gaat om de opvoeding van onze kinderen. Hij kan meer dan eens onze kant kiezen… Maar hij doet het op een andere manier. Is het je opgevallen? Hoe vaak is het je niet gelukt om je zoon iets te laten doen en als hij bij zijn grootmoeder is, doet hij het gewoon? Als oma het zegt, dan ja. Papa’s, mama’s, steun deze belangrijke figuur voor uw kinderen: zijn ervaring samen met de onvoorwaardelijke liefde die hij voelt voor zijn kleinkinderen beweegt de wereld. Aarzel niet: als u iets niet kunt krijgen, waarom vraagt ​​u dan niet uw grootmoeder van moeders- of vaderskant om u te helpen?

Relatie van medeplichtigheid die verder gaat

Omdat er geen gevoel van “verplichting” is bij de grootmoeder, wordt ze de beste bondgenoot van kinderen. Met haar kunnen ze misschien deze “saaie” snack overslaan en iets krijgen dat ze lekkerder vinden. Wat zou onze moeder ons vertellen? “Een dag is een dag…” Precies. En de kinderen weten het goed. Bij Oma worden de grenzen wat versoepeld en kunnen ze genieten van de kleine geneugten die ze thuis niet hebben. Dat betekent niet dat de oma geen grenzen weet te stellen, maar dat ze ze meestal wat meer versoepelt…

Bovendien moeten we rekening houden met iets heel belangrijks: oma heeft niet de stress die ouders hebben… Hoewel ze misschien nog aan het werk is, geeft het enkele feit dat ze geen kinderen thuis heeft haar al veel meer vrije tijd: de tijd die ze kreeg toen we onafhankelijk werden is nu vrije tijd voor de kleinkinderen. En wat betekent dit? dus heeft oneindig veel meer geduld dat wij Gaat er een belletje rinkelen? En kinderen reageren veel beter op de eisen van hun grootmoeder dan op die van hun ouders.

Geduld is de sleutel als het gaat om het opvoeden van kinderen en ervoor zorgen dat ze doen wat van ze wordt gevraagd zonder driftbuien. Maar we kunnen het niet altijd hebben en het is tenslotte dat papa’s mensen zijn en dat dagelijkse verantwoordelijkheden ons allemaal van tijd tot tijd kunnen overnemen. De grootmoeder is echter een specialist in het naar boven halen van dit oneindige geduld. Maar hadden ze dat ook bij ons? Hier is het verschil.

Punt in het voordeel van grootmoeders: ze kunnen de kinderen meenemen naar het park, met ze spelen en uiteindelijk veel quality time met ze doorbrengen. Dus als de kinderen bij hun grootmoeder zijn, weten ze dat ze vrije tijd met haar zullen hebben en dat ze, zelfs als ze huiswerk moeten maken, in staat zal zijn om aan hun zijde te staan, ze goed uit te leggen en… Help ze! Zal huiswerk zo gemakkelijker voor hen zijn? Wij kunnen je verzekeren: makkelijker en leuker.

Wat als we per ongeluk iets verkeerd hebben gedaan? Papa en mama schelden ons zeker uit als ze erachter komen. Nou, oma is meestal een specialist in het niet vertellen aan mama’s en papa’s wat er is gebeurd. Of, als het moet, laat altijd die details weg die het kind in de problemen kunnen brengen. Ja of nee? Klinkt ook bekend, toch? Grootmoeders altijd voor kleinkinderen, hoe kan het anders.

Grootmoeders en kleinkinderen: een zeer gezonde affectieve relatie

Alles wat we je hebben verteld, en nog veel meer dat je zeker dag na dag ziet, maakt de relatie tussen de grootmoeder en de kleinkinderen het gezondst. Ze winnen het vertrouwen van de jongste leden van het gezin, ze leggen dingen goed uit en daar doen ze alles mee karakteristieke liefde van grootmoeders. Waar zal het vandaan komen? Die willen wij ook hebben, toch? Nou, onze tijd zal komen. Op een dag zullen we grootmoeders zijn en op dit moment zullen we zeker nog veel meer dingen begrijpen.

Bovendien zorgt de mogelijkheid om tijd met de kleinkinderen door te brengen er ook voor dat onze moeder zich erg geliefd voelt. De liefde en energie van kinderen is besmettelijk en, zoals Gloria Fuertes in haar gedicht schreef, het is gemakkelijk om grootouders heel erg te zien actiever en levendiger wanneer ze tijd doorbrengen met hun kleinkinderen. De affectieve relatie tussen grootouders en kleinkinderen is dus het meest intens en komt beide partijen ten goede.

De liefde van grootmoeders, zowel moeders als vaders, is die liefde die ons hart breekt. Hoe vaak hebben we gezien hoe onze moeder naar onze zoon kijkt? Het is pure toewijding, het is pure liefde. En dat maakt ons dubbel trots: trots op onze kinderen, maar ook op onze moeder, de persoon die aan onze zijde stond, is en altijd zal zijn. En nu ook die van onze kinderen.

We hopen dat je ons artikel Grootmoeders: pure liefde, toewijding en medeplichtigheid
leuk vond en alles wat met gezondheid te maken heeft, babynamen, dingen die met baby’s te maken hebben. .

 Grootmoeders: pure liefde, toewijding en medeplichtigheid
  Grootmoeders: pure liefde, toewijding en medeplichtigheid
  Grootmoeders: pure liefde, toewijding en medeplichtigheid

Interessante dingen om de betekenis te weten: Achternaam

We laten hier ook onderwerpen achter die verband houden met: Achternaam