Het perspectief van een moeder: 7 dingen die vertrekken

Het perspectief van een moeder: 7 dingen die vertrekken

Of je er nu altijd van hebt gedroomd om moeder te worden, of dat je zwanger bent geworden zonder ernaar te zoeken, je kunt er zeker van zijn dat dit je leven zal veranderen. In feite zal de band die tussen u en uw kind zal worden gecreëerd ervoor zorgen dat veel van de dingen die u nu als belangrijk, niet-onderhandelbaar of vitaal voor u beschouwt, niet langer belangrijk zijn. als je je kroost in je armen hebt. De fysieke en psychologische veranderingen die plaatsvinden tijdens het moederschap zijn zo groot dat we als mensen op veel meer manieren gaan veranderen dan we misschien denken: we groeien als mensen, we hebben lief met heel ons wezen en we blijven de hele nacht wakker. En dit is gewoon onverslaanbaar.

Wat me niet meer uitmaakt sinds mijn prins is geboren

Zelf ben ik moeder van een fantastische jongen. Mijn zoon kwam op deze wereld om mij een beter mens te maken.. Met hem heb ik de meest waardevolle lessen geleerd: hij heeft mijn leven in al zijn aspecten ten goede veranderd. Ik weet dat ik me nooit alleen zal voelen, ik weet dat hij altijd aan mijn zijde zal staan. En dit heeft zonder twijfel de rest van mijn leven getekend.

1. Wat zullen ze zeggen: moeders intuïtie is altijd voorop

Het kan me niet meer schelen wat anderen zeggen. Ik heb op basis van ervaring geleerd dat mijn criteria als moeder boven alle andere moeten prevaleren. Als moeders hebben we een speciale intuïtie: we weten wat er met de kleintjes gebeurt, we weten wanneer er iets niet klopt en vooral wanneer en hoe ze ons nodig hebben.

Als iemand buiten uw kind (ongeacht hoe hecht een vriend of familielid is) uw beslissingen als ouder, uw acties en de manier waarop u uw kind opvoedt, in twijfel trekt, loop dan gewoon weg. Houd twee dingen in gedachten: ten eerste, als ik echt iemand was die op zoek was naar het beste voor jou, zou ik je niet in twijfel trekken: ik zou je helpen. Ten tweede: alleen jij weet wat het beste is voor je kind. Vergeet nooit.

2. Mijn grillen, mijn behoeften: nu, de jouwe, eerst

Voordat we moeder werden, hadden we allemaal onze grillen. Van bijvoorbeeld naar de kapper gaan tot het kopen van een gsm, make-up, kleding… In mijn geval was het zorgen voor mijn uiterlijk: ik hou ervan om goed gekleed te zijn en altijd de beste versie van mezelf te bieden. Ik studeerde ook om beter te worden, om anderen te helpen, om als persoon te groeien.

Maar sinds ik mijn zoon in mijn armen hield, Ik wil geen andere vrije tijd dan aan jouw zijde. Natuurlijk moeten we voor onszelf zorgen en onszelf trainen, maar dit is al op de achtergrond. WAAR?

3. Rusttijden: uw gezondheid voorop

Als moeders moeten we voorzichtig zijn: als het niet goed met ons gaat, gaat het ook niet goed met de baby of onze kinderen als ze groeien. Daarom is het essentieel om goed te rusten.

Als we echter moeders en vaders zijn, is onze rust enigszins gedegradeerd. Het belangrijkste is om aan de zijde van onze zoon of dochter te staan ​​en niet alleen als ze zich slecht voelen. We staan ​​meerdere keren per nacht op om hem eten te geven en ervoor te zorgen dat hij goed slaapt etc. Onze rust, hoewel nog steeds relevant, is niet langer de eerste.

4. Vrije tijd met vrienden: quality time met mijn zoon is niet onderhandelbaar

Vrienden hebben maakt het leven zoveel leuker en leuker. Hoewel we allemaal verschillende voorkeuren kunnen hebben als het gaat om de tijd die we besteden aan ons sociale leven, zijn er altijd prioriteiten. En een kind krijgen is er daar één van.

In mijn geval zag ik mijn vrienden vaak. We maakten plannen om uit eten te gaan, naar de film, enz. Maar toen mijn zoon werd geboren, veranderde alles. Ik houd contact met ze, het zijn mensen die mijn zoon kent en met wie hij geweldig omgaat. Hoe dan ook, Als ik tijd kan besteden aan spelen met mijn kleintje, lezen of gewoon kinderfilms kijken, verlies ik de rest uit het oog. Hoe graag ik ook bij mijn vrienden ben, de tijd die ik met mijn zoon doorbreng is als geen ander.

5. Alles op zijn plek? Helemaal niet! Nu, wanorde is geluk

Wat gebeurt er met liefhebbers van orde? Ik was een van hen. Hij wilde altijd dingen op hun plaats hebben, alles goed georganiseerd. Het stoorde me bijvoorbeeld als mijn broer dingen verplaatste en ik ze niet kon vinden. Toen ik alleen ging wonen, was het een paradijs: alles op zijn plaats, niets bewoog, alles was gevonden. Ah, maar toen mijn kind kwam… Rommel werd een deel van mijn leven. Eerst bracht ik de dag door met verzamelen en nooit afgemaakt. Nu doe ik hetzelfde, maar ik heb er geen last meer van. Ik heb begrepen dat een beetje wanorde in huis het gevolg is van mijn dierbaarste schat.

6. Gezond en uitgebalanceerd eten: uit eten (of vasten) is niet meer zo belangrijk

Wie heeft er niet snel gegeten omdat ze geen zin hadden om te koken? De meesten van ons. We komen moe van het werk en het laatste wat je wilt is naar de keuken gaan. Als we single of een stel zijn, is dit gemakkelijk. Het heeft geen gevolgen als we het van tijd tot tijd doen. En zolang we goed eten hebben, maakt het niet uit hoeveel tijd we besteden aan het bereiden ervan. Maar, wanneer de baby arriveert en, sterker nog, naarmate hij groeit, verandert dit. Hun dieet komt op de eerste plaats en het maakt ons niet uit hoeveel we moeten koken of hoe moe we zijn. WAAR?

7. Moederschap en vaderschap veranderen onze kijk op het leven

We kijken weer naar kinderfilms, we slapen veel minder en we hebben minder tijd om aan onszelf te besteden. Er is echter geen groter gevoel in de wereld dan mama of papa zijn. Degenen onder jullie die dit allemaal al hebben meegemaakt, begrijpen wat ik bedoel. En je deelt het zeker. Degenen onder jullie die wachten, maak je klaar, want je zoon gaat alles veranderen. Natuurlijk: je zult veel gelukkiger, gefocust en moediger zijn.

Voorpagina Familie Het perspectief van een moeder: 7 dingen die er niet meer toe doen als je eenmaal kinderen hebt

We hopen dat je ons artikel Het perspectief van een moeder: 7 dingen die vertrekken
leuk vond en alles wat met gezondheid te maken heeft, babynamen, dingen die met baby’s te maken hebben. .

 Het perspectief van een moeder: 7 dingen die vertrekken
  Het perspectief van een moeder: 7 dingen die vertrekken
  Het perspectief van een moeder: 7 dingen die vertrekken

Interessante dingen om de betekenis te weten: Achternaam

We laten hier ook onderwerpen achter die verband houden met: Achternaam