Hoe creëer je gezonde slaaproutines in
Als baby’s jong zijn, slapen ze het grootste deel van de dag. Gedurende die tijd blijft je lichaam groeien en zich ontwikkelen. Naarmate ze ouder worden, veranderen hun slaappatronen en worden de slaapuren korter. Ze blijven een groot deel van de nacht rusten, maar doen nu slechts een of twee dutjes overdag. Dit is volkomen normaal en noodzakelijk gedrag waardoor de kleine de kracht terugkrijgt die hij nodig heeft om zijn omgeving te ontdekken en ervan te leren als hij wakker is.
Er zijn echter momenten waarop baby’s moeite hebben om goed te slapen en regelmatig wakker worden, wat ertoe kan bijdragen dat ze vermoeider en prikkelbaarder worden. Het goede nieuws is dat het mogelijk is om het te vermijden. slaaproutines creëren die baby’s helpen een goede nachtrust te krijgen, een gewoonte die hen zal helpen om in de toekomst goede slaapgewoonten te ontwikkelen.
Waarom is het belangrijk om gezonde slaaproutines bij baby’s te creëren?
Het hebben van gezonde slaaproutines is essentieel om de baby te helpen slapen en rusten. Deze routines bereiden je voor op bedtijd, ontspannen je lichaam en geest en helpen je in slaap te vallen door je baby eerder te laten slapen. Dat zijn ze echter ook een uitstekende bondgenoot om u te helpen het verschil tussen dag en nacht te begrijpen, evenals om vanaf jonge leeftijd gezonde levensstijlgewoonten te creëren.
Ook Het kan een ideaal middel zijn om obesitas te voorkomen, glucose-intolerantie en diabetes in de kindertijd, zoals bevestigd door een studie uitgevoerd in de Massachusetts Algemeen Ziekenhuis voor Kinderen. Na evaluatie van de slaap van meer dan 1.000 kinderen in verschillende perioden, ontdekten de onderzoekers dat baby’s die minder sliepen en minder rustten een 2,5 keer groter risico hadden om overgewicht te krijgen en meer lichaamsvet te hebben, zowel in de buik als in de rest van het lichaam. , een probleem dat verband houdt met aandoeningen zoals diabetes.
Gezonde slaaproutines ook kan bijdragen aan de cognitieve ontwikkeling van kinderen. Wat er gebeurt, is dat wanneer kinderen goed rusten, hun hersenen de volgende ochtend actiever zijn en op maximale capaciteit werken, zodat de kleintjes hun aandacht kunnen richten op de prikkels van de omgeving en nieuwe leerstof en inhoud veel gemakkelijker kunnen onthouden. .
Zo creëer je gezonde slaaproutines bij de kleintjes
Vanaf 4 of 5 maanden is het circadiane ritme van de baby meer ontwikkeld, dus het is de perfecte tijd om routines in te voeren die hem helpen in slaap te vallen en een goede nachtrust te hebben. De tijd om een slaaproutine in te stellen kan van kind tot kind verschillen, maar over het algemeen geldt: Baby’s hebben ongeveer twee maanden nodig om zich aan deze routines aan te passen en hun slaapcyclus te reguleren. Wanhoop niet, het is normaal gedrag dat ook veel voordelen zal opleveren, dus sta erop totdat het je lukt om de gewoonte van slapen vast te stellen. Hier zijn enkele sleutels die van grote hulp kunnen zijn.
1. Bereid de omgeving voor
Een van de fundamentele elementen van een goede slaaproutine is de omgeving. Het is belangrijk dat de babykamer een aangename temperatuur heeft dat bevordert de slaap en bij voorkeur donker of met een heel zwak geel licht. Als je baby van muziek houdt Je kunt een slaapliedje, ontspannende muziek of witte ruis op de achtergrond zetten die je aanmoedigt om te slapen. En vermijd, voor zover mogelijk, die slaapruimte gedurende de dag voor andere doeleinden te gebruiken. Op deze manier zal de kleine, wanneer hij in zijn kamer is, weten dat het tijd is om te slapen.
2. Voor het slapen gaan een ontspannend bad nemen
Een bad nemen is een van de gewoonten waar kinderen overdag het meest van genieten. Het kan echter ook een hulpmiddel worden om u te helpen in slaap te vallen door u te helpen ontspannen. Daarom is een ander goed idee om een slaaproutine te creëren, de baby een bad te geven, voor of na het eten, om hem te helpen zich voor te bereiden op het naar bed gaan. Ervoor, bereid het bad voor op een comfortabele temperatuur en verwarm het water tot dezelfde temperatuur als het lichaam van het kind, tussen 35ºC en 37ºC. Vermijd op dit moment natuurlijk spelletjes die de baby van streek kunnen maken en gok in plaats daarvan erop hem zachtjes te sponzen of water op zijn hoofd te laten vallen.
3. Masseer en streel voor het slapengaan
Massages en liefkozingen zijn een van de slaaproutines waar baby’s dol op zullen zijn. Ze helpen je niet alleen om je voor te bereiden op het slapengaan, maar ze kunnen ook gunstige effecten hebben op je huid, spierspanning en emotionele ontwikkeling. Idealiter doe je dit na het badderen, maar je kunt het ook proberen vlak voordat je hem naar bed brengt. Om mogelijk te zijn, Gebruik een vochtinbrengende crème of olie die je tere huid beschermt en je ook een groter gevoel van welzijn geeft. Begin met de buik, dan de benen, armen, handen en ten slotte het gezicht. De sessie kan ongeveer 10 of 15 minuten duren.
4. Lees een verhaal of zing een liedje
Het voorlezen van een kinderverhaal of het zingen van een slaapliedje kan een ander goed idee zijn om een regelmatig en gezond slaapritme op te bouwen. Je kunt beide methoden proberen en degene kiezen die je baby het liefste doet, of, als ze beide leuk vinden, ze afwisselen, afhankelijk van de dag. Naast de keuze van het verhaal en het nummer is natuurlijk ook de tone of voice die je gebruikt belangrijk. Idealiter gebruikt u een lage toon, neutraal en zo langzaam mogelijk, vermijd het verheffen van uw stem, omdat u de kleine opnieuw kunt activeren. Zodra je merkt dat de baby de eerste tekenen van vermoeidheid en slaperigheid begint te vertonen, kun je nog een paar minuten doorgaan en hem rustig laten inslapen.
5. Altijd tegelijkertijd
Om een slaaproutine echt effectief te laten zijn, is het niet alleen belangrijk om dagelijkse gewoonten te hebben die rust stimuleren, maar het is ook essentieel om een schema op te stellen. Daarom, Stel regelmatige schema’s op die uw baby helpen zijn eigen circadiane ritme te ontwikkelen en elke dag rond dezelfde tijd in slaap te vallen. Om dit te doen, moet u niet alleen rekening houden met de tijd om naar bed te gaan, maar ook met de tijd voor het avondeten en de activiteiten die u ‘s middags doet, zodat het lichaam van het kind zich veel eerder voorbereidt om te slapen.
We hopen dat je ons artikel Hoe creëer je gezonde slaaproutines in
leuk vond en alles wat met gezondheid te maken heeft, babynamen, dingen die met baby’s te maken hebben. .
![]() ![]() ![]() |
Interessante dingen om de betekenis te weten: Achternaam
We laten hier ook onderwerpen achter die verband houden met: Achternaam