Hoe een veerkrachtige ouder te zijn: verander je

Hoe een veerkrachtige ouder te zijn: verander je

Als ouders moet je uithoudingsvermogen, flexibiliteit en innerlijke kracht hebben om terug te stuiteren als er iets misgaat. Er zijn meerdere stressfactoren in het leven, zoals een familiegeschiedenis van misbruik of verwaarlozing, gezondheidsproblemen, huwelijksconflicten of huiselijk geweld of geweld binnen de gemeenschap, en financiële stressoren zoals werkloosheid, armoede en dakloosheid. Dit allemaal het kan het vermogen van ouders verminderen om effectief om te gaan met de dagelijkse stress van het opvoeden van kinderen.

herken jezelf

Het is belangrijk om jezelf te herkennen en jezelf te pushen in vier aspecten:

  1. Als persoon of als gezin
  2. Op school of opleiding
  3. bij zelfzorg
  4. In de gemeenschap als geheel

Ouders moeten dagelijks veerkracht met hun kinderen opbouwen door zelfzorg aan te leren en een dagelijkse routine aan te houden, het positieve te benadrukken, een sterke ouder-kindband op te bouwen, samen te lezen, sociale vaardigheden te bevorderen, een dagelijkse routine aan te houden, zelfrespect te bevorderen en reflectie oefenen.

Stress zelf kan worden gedefinieerd als de perceptie dat iets meer is dan we aankunnen. Wanneer we uitdagingen beschouwen als overkomelijk, overwinnen we ze gemakkelijker. Als we ze beschouwen als kansen om te falen, falen we vaak. Dat klinkt misschien als het meest clichématige en afgezaagde advies ooit, maar het is de basis van veerkrachtonderzoek.

wat is veerkracht

Veerkracht hangt af van hoe we ons leven waarnemen. Dus misschien zijn we gespannen als we onze dochter voor het eerst op het podium zien; angstig en bezorgd we beginnen te reflecteren. Binnen die gedachten zitten lagen van aannames, perspectieven en mentale filters: “Ik heb haar niet genoeg voorbereid”, “ze gaat zichzelf in verlegenheid brengen”, “Ik moet iets doen om haar te redden”, enz.

Als we geloven dat het onze rol is om kinderen tegen alles te beschermen, wordt dat moment op het podium te spannend. Als we erkennen dat we onze kinderen niet tegen alle pijn kunnen beschermen, maar we hebben ons best gedaan, verandert de ervaring.: “Ik ben bijna net zo gestrest als zij! Ik hoop dat het goed gaat, maar ik ben hier als dat niet zo is.”

Perceptie zelf is kneedbaar. In feite is dit idee als een benadering van militaire weerstandstraining voor soldaten. Deelnemers verkennen mindtraps, gebruikelijke verstoringen die het emotionele welzijn ondermijnen. Deze moeilijkheden kunnen gedachten vertegenwoordigen zoals om hulp vragen is toegeven dat je hebt gefaald. Ze omvatten in de catastrofe de slechtst mogelijke uitkomst van elke situatie of, als alternatief bagatelliseren en negeren ze alles wat overweldigend voor hen is.

Een innerlijke criticus die steeds slechte dingen tegen je zegt, kan ons voortdurend laten weten dat we niet goed genoeg zijn om ermee om te gaan. Al deze vervormingen vertegenwoordigen filters die het perspectief vervormen en ons wegleiden van weerstand.

Met de beoefening van mindfulness leren we deze patronen in het licht te houden en ons af te vragen: “wat is geldig, als er al iets is, en wat is niet nuttig? Is onze visie star, reactief of vol twijfels? Zonder onszelf naar beneden te halen of onszelf te dwingen abnormaal positief te zijn, observeren we onszelf nieuwsgierig en sturen we onszelf bij totdat er nieuwe gewoonten ontstaan.: “Nu staat ze alleen op het podium”, “Ik ben zenuwachtig maar ik moet stoppen met doen wat ik denk dat het beste voor haar is”.

Onzekerheid en verandering van perspectief

Onzekerheid en verandering zijn onvermijdelijk in het leven, en dat geldt nog meer voor ouders. Instinct leidt ons tot zorg en bescherming, omdat we meer dan wat dan ook om onze families geven. Maar als de enige opluchting die we zoeken is om de onzekerheid in de onderwerping te bestrijden, veroorzaakt dat onnodige stress, aangezien de zekerheid nooit gebeurt, en overmatige stress ondermijnt niet alleen hoe we ons voelen, maar ook de keuzes die we elke dag maken.

Werken met de misvatting dat ouderlijke bezorgdheid altijd verdwijnt, zorgt er alleen maar voor dat we ons slechter gaan voelen. We kunnen en mogen niet streven om alles onder controle te hebben. We kunnen eerder ons perspectief veranderen om te accepteren dat stressvolle dingen keer op keer gebeuren. Wanneer we proberen alles waar we voor staan ​​op te lossen en een perfect beeld van geluk te krijgen, ondermijnen we onze beste bedoelingen. De perceptie dat ouderschap of een ander deel van het leven allesbehalve onvolkomenheden en verandering kan zijn, duwt ons weg van ons meest bekwame en veerkrachtige zelf.

STOP

Werken met de misvatting dat ouderlijke bezorgdheid altijd verdwijnt, zorgt er alleen maar voor dat we ons slechter gaan voelen. We kunnen en mogen niet streven om alles onder controle te hebben. Je kunt beginnen je perspectief te scheiden van de ervaring zelf. Veel houdingen ten opzichte van tegenspoed lijken feitelijke uitspraken: “die mensen zijn zo”, “mijn zoon zal het nooit doen”, “ik ben niet het type persoon dat dit kan…”.

Observeer die gebruikelijke gedachten en vraag jezelf af: is het waar? Zet je aannames en voorspellingen een tijdje opzij en kijk welke veranderingen er in je leven plaatsvinden.. Probeer deze eenvoudige STOP-oefening met het woord STOP in te halen.

  • S. Stop gewoon met waar je mee bezig bent
  • T. Je moet langzaam ademen
  • OF. Observeer wat er om je heen en in je hoofd gebeurt
  • Q. Bedenk hoe u verder kunt denken aan uw welzijn en dat van anderen.

We hopen dat je ons artikel Hoe een veerkrachtige ouder te zijn: verander je
leuk vond en alles wat met gezondheid te maken heeft, babynamen, dingen die met baby’s te maken hebben. .

 Hoe een veerkrachtige ouder te zijn: verander je
  Hoe een veerkrachtige ouder te zijn: verander je
  Hoe een veerkrachtige ouder te zijn: verander je

Interessante dingen om de betekenis te weten: Achternaam

We laten hier ook onderwerpen achter die verband houden met: Achternaam