Hoe u uw baby kunt helpen kruipen
Kruipen is een mijlpaal die bijna elke kleine bereikt. We zeggen bijna allemaal klein omdat er baby’s zijn die direct van zitten naar staan gaan en van daar naar lopen. Hoewel deze gevallen klein zijn en meestal niet de norm. Het gebruikelijke is dat de kleintjes beginnen te kruipen, hoewel als je ziet dat je kind een beetje moeite heeft, het ideaal is dat je hem daarbij helpt.
Elke baby is uniek in zijn kruipen
Elk kind is uniek, dus sommigen beginnen voor anderen te kruipen, en zoals we in de vorige paragraaf hebben gezegd, er zijn er ook die nooit kruipen en er gebeurt niets zolang ze een goede fysieke ontwikkeling hebben. Het gebruikelijke is dat baby’s tussen de 6 en 10 maanden op hun kop beginnen te draaien en kracht in hun spieren hebben om te gaan kruipen wanneer je het het minst verwacht.
Er zijn baby’s die op hun billen kruipen, anderen op hun buik, weer anderen op hun zij, Anderen duwen zichzelf met hun benen… er zijn veel manieren om te kruipen en als er geen fysiek probleem is, zijn ze allemaal correct! Hier zijn enkele tips om uw baby te helpen kruipen en meteen te beginnen wanneer u zich er klaar voor voelt!
Tips om je kind te helpen kruipen
Als je baby tussen de 6 en 10 maanden oud is, is het normaal dat je zwanger bent om te zien wanneer hij begint te kruipen. Om het gemakkelijker te maken, mag u deze tips niet missen:
Zet hem elke dag even op zijn kop
Het belangrijkste dat u kunt doen om uw kind te helpen kruipen, is hem elke dag een tijdje op zijn buik te leggen. Op deze manier zal hij zijn nek forceren en beetje bij beetje zal hij genoeg kracht krijgen om te kunnen kruipen, aangezien zijn spieren zich goed beginnen te ontwikkelen. De spieren van de nek, benen, rug en armen zullen de nodige kracht krijgen. Zet hem op een veilige plek waar hij niet kan vallen als hij begint te rollen.
Speel met je handen omhoog
Een andere manier om de spieren van je baby te versterken, is door hem met zijn handen omhoog te laten spelen. Leg hiervoor je handen een tijdje op een kussen of op een knuffeldier hij is geneigd maar niet te lang om hem geen pijn te doen, het zou gemakkelijk voor hem moeten zijn.
Om het leuker te maken kun je hem aanmoedigen om zijn handen op hoge voorwerpen zoals speelgoed te leggen terwijl hij zit. U zult zeer oplettend moeten zijn om te voorkomen dat uw baby achterover valt.
Til je baby van de grond
Help je kleintje zijn beentjes te trainen door hem voorzichtig (een beetje uit zichzelf) van de grond te tillen. Je kunt hem beetje bij beetje bij de armen of oksels optillen, maar zonder zijn voeten van de grond te laten komen. Zo krijgt uw baby de kans om de beweging van het lopen te oefenen en zo zijn benen te versterken.
Zet je baby voor een spiegel
Baby’s kijken graag in de spiegel vanwege hun aangeboren nieuwsgierigheid. Naast het feit dat momenten voor de spiegel doorbrengen erg leuk is, kan het ook eindigen in een grote lachbui! Dit zal je helpen je reflex te onderzoeken en je in staat stellen om bijna onbedoeld vast te houden en strek je uit naar de spiegel en oefen balans en ondersteun bewegingen.
Speelgoed helpt bij het kruipen
Speelgoed is een geweldige bondgenoot die de impuls om te kruipen of op zijn minst de motivatie kan bevorderen. Voor de kleintjes zal het speelgoed als kleine beloningen zijn en ze zullen proberen ze te bereiken terwijl ze zich uitrekken. Je kunt het speelgoed tijdens het spelen ook een beetje buiten hun bereik leggen, waardoor ze het willen grijpen om verder te spelen.
We hopen dat je ons artikel Hoe u uw baby kunt helpen kruipen
leuk vond en alles wat met gezondheid te maken heeft, babynamen, dingen die met baby’s te maken hebben. .
![]() ![]() ![]() |
Interessante dingen om de betekenis te weten: Achternaam
We laten hier ook onderwerpen achter die verband houden met: Achternaam