Hoe voelt je baby zich als je hem alleen laat?

Hoe voelt je baby zich als je hem alleen laat?

Misschien heb je de uitdrukkingen meer dan eens gehoord: “laat je baby alleen in het donker, zelfs als hij huilt”, “je zult zien dat hij zal stoppen met huilen en eraan zal wennen”… Maar in werkelijkheid is het geen goed idee en je baby zal zich vreselijk in de steek gelaten voelen onbewust diepe emotionele wonden veroorzaken. Een baby is veeleisend en heeft zijn ouders nodig om zich te allen tijde veilig, beschermd en bedekt te voelen.

Dit is essentieel voor hun ontwikkeling en als er geen rekening mee wordt gehouden, zal je baby zich erg slecht voelen. Zodat je beter begrijpt hoe het kan voelen, gaan we uitleggen hoe je kleintje zich voelt als je hem ‘s nachts alleen laat zonder emotionele zorg.

hoe voelt je baby zich

Het was donker en ik lag in mijn wieg. De deur was dicht en ik was helemaal alleen, niemand omhelsde me of kuste me… Ik voelde me onbeschermd. Ik begrijp niet waarom ik alleen ben en ik word nerveus. Ik bel mijn ouders met al mijn kracht, ik kan het alleen door mijn gehuil.

Ik weet dat mijn huilen je stoort, maar ik heb geen andere manier om te communiceren. Op een gegeven moment zag ik een klein lampje en leek de deur open te gaan. Ik voelde me opgelucht, ik verwachtte dat de armen van mijn moeder of vader me zouden vasthouden en stevig omhelzen. Ik moet kalmeren, maar ik weet niet hoe ik het alleen moet doen.

Maar ik hoorde enkele woorden die zeiden: “sst, je moet slapen”, en ze sloten de deur weer. Die woorden hebben geen betekenis voor mij, ik heb gewoon het gevoel dat ik weer alleen ben. Niemand let op mij en ik ben bang dat ze mij in de steek zullen laten. En als ze niet dichtbij zijn? Wat als ik alleen ben en niemand in de buurt is om me te helpen wanneer ik het nodig heb? Ik voel me nerveus, prikkelbaar en ik ben bang. Ik heb zin om te braken, mijn maag en hoofd doen pijn, wat gebeurt er met mij?

Ik hou niet van de duisternis en ik huil weer, niemand let op mij. Niemand beschermt me, niemand geeft me emotionele troost. Ben ik een slechte baby? Wat gebeurt er zodat niemand voor mij zorgt? Ik hoor weer wat verre woorden van mama, dan dezelfde van papa.

Ze begrijpen me niet. Ik wil hier niet alleen zijn, dus ik huil nog harder. Ik heb het gevoel dat mijn hart uit mijn borst gaat kloppen, maar niemand gaat met me mee. Misschien weten ze niet waar ik ben, moet ik nog harder huilen, wat als ze niet weten waar ik ben? Wat als ik hier voor altijd alleen blijf? Ik ben steeds banger…

Ik weet niet hoeveel tijd er verstreken is, maar het lijkt eindeloos. Ik hoor stemmen in de verte, weten ze niet waar ik ben? Ik beweeg zoals mijn lijfje het toelaat, want ik ben rusteloos. Ik zal moeten blijven huilen omdat ik weet dat ze van me houden en op een gegeven moment zullen ze me komen zoeken. Ik heb je nodig om het te doen, ik heb het nu nodig.

Ik wil niet langer alleen zijn in deze donkere kamer.

Niemand is voor mij gekomen, het lijkt erop dat ze niet genoeg van me houden. Ik voel me emotioneel in de steek gelaten, mijn ouders houden niet echt van me. Hoeveel ik ook huil, niemand lijkt naar me te luisteren.

Elke nacht is zo, ik ben het huilen beu. Ik heb geleerd dat niemand achter me aan zal komen, ze geven niet om me. Hoe hard ik ook mijn best doe, ze komen niet. Dit geeft me een vreselijk gevoel. Ik hoop dat ze me komen omhelzen, me vertellen dat ze van me houden, me nog wat langer in hun armen houden.

Dat heb ik gewoon nodig, onvoorwaardelijke liefde.

Wat moet je hierover leren?

Nu weet je hoe je baby zich voelt als je hem alleen in zijn wiegje laat zonder voor hem te zorgen, wil je het nog een keer doen? Je kleintje heeft niet genoeg gereedschap om je te vertellen hoe hij zich voelt, maar hij heeft jou meer nodig dan wat dan ook ter wereld.

Laat hem nooit huilen. Je zoon manipuleert je niet en hij wil je ook niet nerveus maken, hij heeft je gewoon nodig. Als hij huilt, doet hij dat omdat het de enige manier is waarop hij met je kan communiceren en je kan vertellen dat er iets mis is met hem… dat hij je nodig heeft om hem te omhelzen, voor hem te zorgen.

Denk niet dat je hem zo leert slapen, want niets is minder waar! Hij zal alleen leren dat zijn ouders niet aan zijn zijde staan ​​wanneer hij ze het meest nodig heeft. Knuffel hem en geef hem al je liefde wanneer hij die nodig heeft. Je gaat hem niet verwennen, hij heeft het nodig net als ademhalen of eten.

Sta niet toe dat hij huilt, diepbedroefd is, en laat hem vooral niet alleen in het donker. Je zoon houdt uit alle macht van je en wil gewoon aan je zijde staan. Het is tijdelijk, het gaat voorbij. Maar laat hem niet alleen en verre van dat, huil.

We hopen dat je ons artikel Hoe voelt je baby zich als je hem alleen laat?
leuk vond en alles wat met gezondheid te maken heeft, babynamen, dingen die met baby’s te maken hebben. .

 Hoe voelt je baby zich als je hem alleen laat?
  Hoe voelt je baby zich als je hem alleen laat?
  Hoe voelt je baby zich als je hem alleen laat?

Interessante dingen om de betekenis te weten: Achternaam

We laten hier ook onderwerpen achter die verband houden met: Achternaam