Hoeveel komt de baby per week aan
Gewichtstoename tijdens de zwangerschap is normaal, en zelfs wenselijk voor een goede ontwikkeling van de foetus. Zoals u ongetwijfeld weet, is de aanbevolen gewichtstoename niet voor alle zwangere vrouwen hetzelfde. En bovendien varieert het ook per kwartaal.
De aanbevolen gewichtstoename hangt af van het gewicht dat de vrouw had voor de zwangerschap.. Vrouwen die bijvoorbeeld een gezond gewicht hadden voordat ze zwanger werden, zouden tijdens de zwangerschap in totaal 25 tot 35 pond moeten aankomen. Maar wie zwanger is van meer dan één baby, moet echter meer verdienen.
Aan de andere kant wordt aanbevolen dat vrouwen die vóór de zwangerschap onder hun gezonde gewicht zijn, meer aankomen, tussen de 12,5 en 18 kg. Omgekeerd kunnen mensen met overgewicht worden geadviseerd om niet meer dan 25 pond aan te komen.
Zoals je je kunt voorstellen zijn deze cijfers geen doel op zich om zowel de zwangerschap als de bevalling goed te laten verlopen. En het is dat de kwaliteit van het dieet, de lichaamsbeweging en het slaappatroon ook belangrijk zijn, die meestal in dezelfde mate bijdragen.
Evenmin mogen we iets belangrijks vergeten: Het wordt afgeraden om tijdens de zwangerschap een dieet te volgen om af te vallenaangezien het de inname van energie en voedingsstoffen kan beïnvloeden, de goede ontwikkeling van de foetus in gevaar kan brengen en de vermoeidheid van de aanstaande moeder kan vergroten.
Babygewichtstoename gedurende weken
Per kwartier is het mogelijk om een specifiek ritme vast te stellen, wat handig kan zijn om te ontdekken of het gewicht dat de baby week na week aankomt binnen wat als voldoende wordt beschouwd.
Hoewel het nodig is om een waarschuwing te geven: tijdens de zwangerschap komt het voor dat sommige zwangere vrouwen gestrest raken na een medisch bezoek, vooral wanneer ze erachter komen dat hun baby minder weegt dan wat op dat moment van de zwangerschap als gemiddeld zou worden beschouwd. En het meest voorkomende is dat alles in orde is, en dat de baby de volgende weken echter normaal blijft aankomen.
Baby’s gewichtstoename met weken
Het embryo dat 4 weken zwanger is, is niet groter dan een komma, maar het wordt snel zwaarder. Zo weegt ze met 13 weken ruim 50 gram, met 24 weken zwangerschap zo’n 800 gram en met 37 weken zo’n 3 kilo.
Uiteraard moet er rekening mee worden gehouden dat deze cijfers slechts gemiddelden zijn, dus het is mogelijk dat ons kind door erfelijke of medische factoren een iets ander gewicht vertoont.
baby gewicht grafiek
Dit komt vooral doordat de gewichtstoename van de baby is niet regelmatig gedurende de negen maanden, net zoals die van de moeder dat niet is. In feite is het essentieel om te onthouden dat tijdens de eerste 20 weken van de zwangerschap de helft van het gewonnen gewicht wordt vertegenwoordigd door de vorming van maternale reserves.
Hoe het ook zij, na 30 weken zwangerschap is de gewichtstoename veel regelmatiger. En juist in deze tijd groeit de baby snel.
Daar moet ook rekening mee worden gehouden de gewichtscurve van een baby volgt niet altijd de “normale” waarden. Over het algemeen wordt gewichtstoename boven of onder het gemiddelde de volgende maand gecompenseerd.
Hoe wordt het gewicht van de baby gemeten tijdens de zwangerschap?
De belangrijkste manier om het gewicht van de baby te schatten, is vanaf de vierde maand van de zwangerschap de hoogte van de baarmoederfundus, de afstand tussen de bovenrand van het schaambeen van de moeder en het bovenste deel van de baarmoeder, te meten met behulp van een meetlint.
Bovendien, als er enige twijfel bestaat over de normaliteit van het gewicht van de baby, a echografie om de diameter van het hoofd, de omtrek van de taille en de lengte van het dijbeen te meten.
Deze gegevens worden vervolgens uitgezet op referentiecurven, uitgedrukt als percentielen. Normaliteit ligt tussen het 10e en 90e percentiel, maar het feit dat deze aantallen hoog zijn tegen de vijfde maand van de zwangerschap betekent niet dat de baby een hoog geboortegewicht zal hebben.
We hopen dat je ons artikel Hoeveel komt de baby per week aan
leuk vond en alles wat met gezondheid te maken heeft, babynamen, dingen die met baby’s te maken hebben. .
![]() ![]() ![]() |
Interessante dingen om de betekenis te weten: Naam
We laten hier ook onderwerpen achter die verband houden met: Naam