Ik ben een moeder en dit zijn 3 van mijn “nooit ik”

Ik ben een moeder en dit zijn 3 van mijn “nooit ik”

Als ik het heb over mijn “nooit zelf”, bedoel ik al die dingen die ik zwoer nooit te zullen doen voordat ik moeder werd, maar in mijn echte moederschap, wanneer je onder ogen ziet wat het werkelijk betekent in het dagelijks leven… dingen veranderen! Ik ben een van die moeders die, voordat ze er een werd, zei dat mijn kinderen niet voor de schermen zouden verschijnen voordat ze 2 jaar oud waren en nooit langer dan 30 minuten, van degenen die nooit elke dag zouden schreeuwen of glimlachen…

Het ‘ik heb nooit’ is iets waar alle moeders doorheen zijn gegaan, omdat het dingen zijn die bijna onwillekeurig worden gedacht. Ik dacht bijvoorbeeld altijd dat mijn kinderen schone kleren zouden dragen zonder vlekken, zonder kreukels en altijd goed verzorgd. En de realiteit is dat mijn kinderen vies worden en er geen tijd is om ze te verschonen, of dat als ik hun haar na 5 minuten kam, het lijkt alsof ze net zijn opgestaan ​​uit hun warrige haar… en dat is de realiteit!

3 van mijn “nooit ik” van het moederschap

We zeggen veel dingen, maar dan is het moederschap iets heel anders. Om deze reden ga ik een deel van mijn “ik nooit” opbiechten, zodat je je geïdentificeerd voelt of op zijn minst een leuke tijd hebt om te ontdekken hoe verwachtingen kunnen één ding zijn, maar de realiteit laat ons iets anders zien, En het is heel anders dan wat we in gedachten hadden!

1. Ik laat de schermen van mijn kinderen nooit achter voordat ze twee jaar oud zijn

De realiteit is dat ze voordat ze twee jaar oud waren schermen hadden: tv, mijn mobiel en zelfs mijn tablet. Hij downloadde apps voor zijn leeftijd en zette er tekeningen met liedjes op. Maar het waren schermen, en ja, ze duurden meer dan 30 minuten. Vroeger deed ik dingen in en om het huis en hij beloofde me dat het niet meer dan 10 minuten zou duren, maar toen ik het besefte, waren er al 40 minuten verstreken. Nu laat ik de tv even staan ​​om een ​​dutje te kunnen doen… wie niet?

2. Ik zal ze nooit suiker geven als het geen feestjes of speciale evenementen zijn

Ik dacht echt dat ik ze geen suiker zou geven omdat het een stimulerend middel is, slecht voor de tanden, het veroorzaakt overgewicht en duizend andere dingen. Ik dacht dat ik ze alleen op bepaalde tijden suiker zou geven en dat we altijd het gezondste dieet zouden volgen.

De realiteit is dat de gefrituurde tomaat suiker bevat, de commerciële sappen, de chocolade die ze me vragen voor snacks, de ijsjes in de zomer of de snoepjes als we ook in het weekend films kijken. We zijn bezig om die dosis suiker te verlagen, want ja, ik weet dat het niet gezond is… maar, wie weerstaat een snoepje?

3. Ik zal nooit een enkel scheldwoord zeggen in het bijzijn van mijn kinderen

Laat de eerste steen worden geworpen door degene die onberispelijk is! Ja, we willen allemaal een uitstekende woordenschat hebben waar onze kinderen bij zijn. We weten dat ze van ons leren, wat we doen en wat we zeggen. Maar niet alles is altijd zo mooi en onbedoeld ontsnappen de scheldwoorden voor hun kleine oren. En ja, ook daar zijn we mee bezig.

Je hebt ook je “ik nooit”

Ik heb je drie voorbeelden gegeven van mijn ‘nooit ik’ en misschien heb je je met een aantal ervan geïdentificeerd. Het is waarschijnlijk dat er veel andere voorbeelden in je opkomen en maak je geen zorgen, het is normaal. Ik wil gewoon dat je je realiseert dat het normaal is en dat je je er niet slecht over moet voelen. Verwachtingen komen nooit overeen met de werkelijkheid en dit zou je alleen maar moeten laten zien dat het iets gewoons is en dat flexibiliteit, veranderingen en fouten… deel uitmaken van het moeder zijn!

Dat dingen niet zijn zoals verwacht, hoeft helemaal niet erg te zijn. Als we een fout maken, reflecteren we en zoeken we naar andere alternatieven. Het gaat erom de horizon van het moederschap niet uit het oog te verliezen en altijd te handelen vanuit de samenhang en oneindige liefde die we voelen voor onze kinderen. De behoeften van uw kinderen zijn natuurlijk belangrijk… maar die van u hebben prioriteit. Leer om jezelf uit te lachen, want dit is normaal en gezond.

We hopen dat je ons artikel Ik ben een moeder en dit zijn 3 van mijn “nooit ik”
leuk vond en alles wat met gezondheid te maken heeft, babynamen, dingen die met baby’s te maken hebben. .

 Ik ben een moeder en dit zijn 3 van mijn  Ik ben een moeder en dit zijn 3 van mijn  Ik ben een moeder en dit zijn 3 van mijn

Interessante dingen om de betekenis te weten: Achternaam

We laten hier ook onderwerpen achter die verband houden met: Achternaam