Ik ga er graag op uit met mijn kinderen

Ik ga er graag op uit met mijn kinderen

In de wereld waarin we vandaag leven, waar het lijkt alsof kinderen ouders lastig vallen als ze zich van alles moeten loskoppelen… ouders die graag met hun kinderen omgaan, lijken van een andere planeet te komen. Ze kijken me raar aan als ik zeg dat ik graag met ze op reis ga en kijken hoe ze het naar hun zin hebben of dat een goed plan voor een zondagmiddag is om met de familie een ijsje te gaan eten.

Overal vind ik ouders die doordrenkt zijn van alles, moe van het ouderschap, die zoeken en zoeken naar momenten om uit te gaan met vrienden of als koppel zonder kinderen. Kinderen die hele weken bij hun grootouders logeren zodat ouders op vakantie naar een hotel kunnen, in de meeste gevallen exclusieve hotels voor volwassenen. Ja, mijn kinderen gedragen zich ook slecht, maar dat is geen excuus om zonder hen te willen zijn, het is mijn plicht om ze op te voeden, niet om van hun aanwezigheid af te komen!

Mijn kinderen storen me niet

Ik zal niet ontkennen dat kinderen vermoeiend zijn. Het is waar. Het is ook waar dat ik elke dag wat tijd voor mezelf vind, of dat nu is om te lezen, te sporten of gewoon een wandeling te maken. Deze ontkoppeling is nodig en is natuurlijk helemaal niet erg. Maar als ik het heb over gezelligheid, bridgen, op vakantie gaan of gewoon een ijsje eten: Ik ga er graag op uit met mijn kinderen.

En ze kijken me raar aan omdat ik zo denk en nog meer omdat ik uitga met mijn kinderen.

Het lijkt erop dat de samenleving in tweeën is gedeeld: degenen onder ons die kinderen hebben om samen met hen van het leven te genieten en degenen die kinderen hebben maar later babysitters en grootouders misbruiken omdat ze het idee niet kunnen verdragen hun vrijheid en hun leven te verliezen voordat ze ouders zijn.

Mijn kinderen vallen me niet lastig, en ik weet zeker dat jij dat ook niet doet. Prioriteiten of de vorm van mentale rust worden gewoon verkeerd beheerd. Als je bij je kinderen bent, voel je constant stress Het is normaal dat je wilt vluchten voor die situatie altijd. Je associeert moederschap met angst in zijn puurste vorm… Als dit je overkomt, is er iets mis en is het belangrijk dat je een oplossing zoekt bij een opvoedprofessional die je kan begeleiden.

Het moederschap is bij veel gelegenheden moeilijk en heel moeilijk, maar het mag je nooit een acuut angstgevoel geven of de weg kwijtraken. Daarom is het zo belangrijk om thuis routines te hebben, positieve discipline te volgen en daar rekening mee te houden uw kinderen zijn niet uw vijanden, noch uw ballast, ze maken deel uit van jou. Het zijn kleine wezens die alles in het leven zullen leren door naar je te kijken, naar je woorden te luisteren en je acties te observeren.

Hoe zullen ze zich voelen als ze erachter komen dat je liever zonder hen ging omdat je hun aanwezigheid beu was? Stel je dat gevoel voor in de toekomst, als je ouder bent en zij, met hun geplande leven, als een last voor je voelen. Zonder de waarde te hebben van een goed gestructureerd gezin, hebben geleerd dat wanneer iets me dwarszit, ik haal het eraf…

Geniet van je vrije tijd alleen, maar ook met hen. Omdat ze het verdienen om bij je te zijn, want als je het naar je zin hebt in een landelijk huis, waarom kunnen ze dan niet graag aan je zijde zijn en leren dat tijd voor het gezin het allerbelangrijkste is?

Geniet eerst van jezelf en je zult meer van je kinderen genieten

Om het vorige punt te bereiken, is het natuurlijk essentieel dat je eerst leert goed met jezelf om te gaan. Het lijkt tegenstrijdig, maar dat is het niet. Je moet die mentale balans en innerlijke rust vinden waar je zo naar verlangt. Maar je hoeft het niet een week op vakantie te doen en dan terug te keren naar de realiteit en terug te zijn naar het begin.

U moet het in uw dagelijkse leven vinden, binnen uw verantwoordelijkheden en met uw kinderen aan uw zijde. Zoek die gemoedsrust op de meest kritieke momenten, Bijvoorbeeld wanneer een van uw kinderen midden in een driftbui zit of wanneer de dagelijkse verantwoordelijkheden u beginnen te overweldigen.

Stop met het gevoel te hebben dat je niet bij ze wilt zijn, want de tijd verstrijkt en komt voor niemand terug. Wacht niet angstig om een ​​tijd zonder hen te vinden. Je zult je schuldig voelen en het zal niet logisch voor je zijn… je zult je fysiek en emotioneel slecht gaan voelen. Dat verdien je niet, en zij ook niet.

Je moet leren om bij je kinderen te zijn, je begeleid te voelen, en je moet ook leren om bij jezelf te zijn in eenzaamheid. Zet verwachtingen of oordelen opzij. Leef in het heden en geniet van je moment alleen, maar ook met hen.

Ga intern zitten en je hoeft er nooit meer aan te denken dat ze je lastig vallen. Je zult echt genieten van hun gezelschap, je zult de verbinding kunnen verbreken in eenzaamheid en ook met hen aan je zijde. Je kunt genieten van de natuur, het strand, het thuis zijn… met je gezin. Accepteer wie je bent en je zult je kinderen accepteren.

Het is niet erg dat je tijd voor jezelf wilt, maar zoek koste wat kost geen tijd zonder kinderen, want het zal de energie wegnemen die je nodig hebt om bij hen en bij jezelf te zijn. Geniet van het moederschap en onthoud dat uw kinderen uw leraren zijn, degenen die Ze zullen je echt de waarde van het leven leren, wat geluk is en ze zullen je die volheid laten voelen waardoor je niet het gevoel krijgt dat je 3 dagen zonder hen doorbrengt, alleen maar omdat je wilt ontsnappen aan je realiteit.

Want ontsnappen aan de werkelijkheid is ontsnappen aan jezelf, en dat is niet de manier.

We hopen dat je ons artikel Ik ga er graag op uit met mijn kinderen
leuk vond en alles wat met gezondheid te maken heeft, babynamen, dingen die met baby’s te maken hebben. .

 Ik ga er graag op uit met mijn kinderen
  Ik ga er graag op uit met mijn kinderen
  Ik ga er graag op uit met mijn kinderen

Interessante dingen om de betekenis te weten: Achternaam

We laten hier ook onderwerpen achter die verband houden met: Achternaam