Ik wijdde mezelf aan het opvoeden en ik heb niets in mijn gedaan

Ik wijdde mezelf aan het opvoeden en ik heb niets in mijn gedaan

Ik hoorde onlangs een vrouw zeggen: “Toen ik moeder werd, wijdde ik me volledig aan het opvoeden van mijn kinderen en deed ik niets met mijn leven.” Deze uitdrukking resoneert in de hoofden van veel vrouwen die, door hun eigen keuze of door levensomstandigheden, ze besloten thuis te blijven om hun kinderen groot te brengen, terwijl hun partners elke dag eropuit gingen om te werken en geld te verdienen voor de familie. Maar pas op, momenteel is dit niet uniek voor vrouwen, steeds meer mannen besluiten thuis te blijven om hun kinderen groot te brengen en het zijn vrouwen die elke ochtend naar hun werk gaan.

In die zin zou de zin die we in de eerste alinea hebben gezet die een vrouw vandaag zei, perfect de gedachte kunnen zijn van een man en vader die besloten thuis te blijven om hun kinderen groot te brengen. Hoewel er meer moeders zijn die het doen, mogen we niet vergeten dat er ook veel vaders zijn die het ook doen.

Kinderen opvoeden is het moeilijkste beroep

Velen denken dat thuisblijven en niet elke ochtend of middag naar het werk hoeven te gaan een luxe is en in werkelijkheid lijkt het het meest gewenst. Zeker, Het lijkt veel makkelijker dan het in werkelijkheid is.

Ja, het is waar dat het opvoeden van kinderen tegenwoordig een luxe is, maar vooral omdat de samenleving het steeds ingewikkelder maakt. Het lijkt erop dat de materiële wereld mensen overneemt En er zijn steeds meer dingen nodig om gelukkig te zijn, dat anderen ons herkennen… of zelfs, de maatschappij moedigt ons aan om naar dingen te kijken die er niet echt toe doen om gelukkig te zijn, zoals invloed op sociale netwerken.

Fulltime moeder of vader zijn is het moeilijkste beroep in het leven. Het is niet alleen kinderen opvoeden, het is je ook 100% voor hen inzetten en voor een heel huis zorgen. Hoewel het waar is dat het een heel ingewikkeld beroep is, Het is ook degene die je de meeste voldoening geeft.

Zwangerschap of vaderschap wordt niet met geld betaald

De vergoeding die een moeder of vader ontvangt als ze zich met hart en ziel inzetten voor de zorg voor hun kinderen Het is door liefde en liefkozingen. De prestaties van de kinderen voelen alsof ze van henzelf zijn. Ze zien groeien en aan hun zijde staan ​​wanneer ze het nodig hebben om ze te troosten of onze pure en onvoorwaardelijke liefde te geven, er is geen geld in de hele wereld dat ervoor kan betalen.

Niet hoeven nadenken over naar huis rennen om ze na het werk te zien, ook al is het maar 5 minuten voordat ze gaan slapen; ja, het is een luxe. Ouderschap is een luxe die je, als je het weet, niet wilt verlaten, maar niet omdat het gemakkelijk is, verre van dat… Integendeel, omdat bij je kinderen zijn wanneer ze je het meest nodig hebben, het meest bevredigende in het leven is.

Een speciale band hebben met je kinderen doordat je tijd en ervaringen met ze kunt delen, is het mooiste in het leven. Het is niet gemakkelijk om thuis te blijven om kinderen groot te brengen en tegelijkertijd een huis te runnen… het is waarschijnlijk dat je vaak het gevoel hebt dat druk, angst en stress je overnemen.

Maar het is normaal, dat gebeurt op elk gebied van het leven, het gaat erom te weten hoe we met die meest intense emoties moeten omgaan, zodat onze kinderen op een gezonde manier opgroeien, zowel fysiek als mentaal. Want, of je nu moeder of vader bent, als het jouw beslissing is geweest om thuis te blijven om je kinderen op te voeden… ja, het is vermoeiend, maar geniet ervan want Het zijn fasen die snel voorbijgaan en nooit meer terugkomen!

En onthoud, dit beroep is het belangrijkste van allemaal: je leidt mensen op, het belangrijkste in je leven!

We hopen dat je ons artikel Ik wijdde mezelf aan het opvoeden en ik heb niets in mijn gedaan
leuk vond en alles wat met gezondheid te maken heeft, babynamen, dingen die met baby’s te maken hebben. .

 Ik wijdde mezelf aan het opvoeden en ik heb niets in mijn gedaan
  Ik wijdde mezelf aan het opvoeden en ik heb niets in mijn gedaan
  Ik wijdde mezelf aan het opvoeden en ik heb niets in mijn gedaan

Interessante dingen om de betekenis te weten: Achternaam

We laten hier ook onderwerpen achter die verband houden met: Achternaam