María Castro: Het komt niet goed met de baby als

María Castro: Het komt niet goed met de baby als

In het moederschap zijn er veel twijfels die ons bestoken en de keren dat we ons afvragen of we het goed doen, maar vaak vergeten we dat alles een kwestie van relativeren is, omdat we als moeders en vaders altijd proberen onze beste versie te bieden. Over dit alles hebben we, op basis van haar ervaring als moeder van twee meisjes, een praatje gemaakt met María Castro, die ons ook vertelt hoe ze haar tweede dochter borstvoeding geeft in vergelijking met de eerste en het belang onthult van een goed ondersteund dieet hierin in multivitaminen zoals Femibion ​​​​om uw behoeften op een gezonde manier aan te vullen.

Is er iets dat je had willen weten toen je begon met borstvoeding?

Dat dingen niet altijd zo gemakkelijk zijn. Dat het mis kan gaan, dat er scheurtjes kunnen ontstaan, dat er complicaties kunnen optreden en dat niet alles “een plaatje is van borstvoeding en alles zo prettig is”. Het is achteraf prettig, maar in het begin is het pijnlijk en als ze het je niet vertellen lijkt het alsof je het verkeerd doet. Dus je voelt je schuldig en vraagt ​​jezelf af “waarom ik?”, “waarom doet het pijn?”, want dat overkomt de meerderheid. Dus wetende dat het me op de een of andere manier ontspant. En dan het feit dat ik een lactatiekundige heb, die ik met Olivia had en niet met Maya. Als ik een derde had, denk ik dat ik haar vanaf de eerste dag aan mijn zijde zou hebben, in ieder geval de eerste drie dagen om het vanaf het begin goed te doen en te kijken of dat scheuren bij deze derde gelegenheid zou voorkomen.

Hoe zorg je mentaal en fysiek voor jezelf om borstvoeding te geven?

Mentaal gaat het goed met me. Ik zeg al dat ik van nature een optimistisch persoon ben, dus wijd ik mezelf aan relativeren, de hele dag ben ik aan het relativeren. Als er een negatieve gedachte in me opkomt, zoek ik altijd naar het positieve, het tegenovergestelde en het werkt, dus ik streep af. Ik heb mijn momenten, maar de waarheid is dat het er maar weinig zijn, want ik ben een zeer vitalistisch persoon, zo ben ik altijd geweest, sinds ik een kind was.

Fysiek, afgezien van het verzorgen van mijn bekkenbodem – waar ik nu naar teruggekeerd ben omdat ik die in de zomer moest verlaten vanwege de bioscoop, omdat ik geen uren meer per dag had – sinds het moment van herstel van de keizersnede voorbij was , dat was ongeveer twee maanden, en ik begon het te versterken zoals ik deed voor de bevalling omdat ik denk dat het nodig is en de bekkenbodem is de grote vergeten; op voedingsniveau als zeer evenwichtig. Niet alleen vanwege mijn borst, maar omdat ik twee dochters heb die me zien eten, dus uiteindelijk is het het voorbeeld dat jij geeft. Ik krijg ze niet op een bord en eet naast me een vieze hamburger. We eten allemaal hetzelfde, we doen dat op een gevarieerde en evenwichtige manier en wat ik doe is vul het aan met Femibion. Ik had het al ingenomen tijdens de zwangerschapsplanning om “het bed klaar te maken”, zoals ik zeg, toen tijdens de zwangerschap en nu nummer 3 tijdens de borstvoeding, dus het is een multivitaminesupplement dat ik gebruik naast een gezond en uitgebalanceerd dieet, wat essentieel is .

Volgt u een speciaal dieet voor het geven van borstvoeding aan uw dochter?

Nee. Ook als je mij volgt op Instagram zie je het al want elke dag zet ik in de stories het recept dat ik maak want ik hou echt van vernieuwen en niet herhalen, dus ik maak altijd iets met groenten en soms probeer ik vermom ze, niet omdat ze het niet leuk vinden Maya vindt ze leuk, maar alleen al door de groene kleur op het bord te zien, kan ze zeggen “wat is dit?” En dan kleed ik ze aan en ze eten alles op. Olivia eet heel goed, ik vind haar de beste eter van het hele gezin.

Heb je veel veranderingen opgemerkt tussen het geven van borstvoeding aan je eerste dochter en je tweede?

Ja er zijn verschillen, naast de uitbarstingen had ik scheuren in beide en in het tweede deel van de borst met oedeem, Ik had veel meer vertrouwen in de tweede. Je weet al hoe je moet identificeren wanneer hij aan het eten is, je weet hoe je moet identificeren wanneer hij je als fopspeen gebruikt, je bent veel rustiger met de houding en veel meer ontspannen, je neemt geen gebrekkige houdingen aan, je probeert jezelf comfortabel te maken voordat te beginnen omdat hij vroeger veel zei “een moment en ik zal het hem geven” en ik heb geleerd dat het beter was van niet, ik voel me op mijn gemak omdat er uiteindelijk vele, vele momenten per dag zijn en het is beter mijn voedingskussen, de elleboog ondersteund om het gewicht van het hoofd te ondersteunen, enz.

En het fundamentele verschil is dat Maya een fopspeen wilde en Olivia niet, dus ik ben me ervan bewust dat Olivia vaak niet erg hongerig is, maar ze heeft niets om haar te kalmeren. Sterker nog, als ik haar geen borstvoeding geef, pakt het arme ding haar stukje gehechtheid en bijt haar. Het spijt me zo dat ik het hem uiteindelijk geef en dat is natuurlijk te zien. Maya hield bijvoorbeeld van de fopspeen en na acht en een halve maand stopte ze met zuigen, ik denk dat het op borstniveau niet zo veeleisend was. Ze at uitsluitend borstvoeding zoals Olivia tot ze 6 was, maar toen ik 8 was, gaf ik haar melk met ontbijtgranen, wat ik nu niet deed, en toen gaf ik haar de injectie en al snel begon ze mijn borst af te wijzen en begon ze geleidelijk te spenen , Ik hoefde haar borst niet te verwijderen, zij was alleen. Ik wilde nog steeds niet, sterker nog, ik probeerde het de ene dag na de andere, maar ik hield mijn mond. Het is ook waar dat hij een loopneus had en aangezien ze zuigen als ze zuigen, moet hij gedacht hebben: als ik dit niet meer nodig heb, heb ik het niet nodig en begon hij zijn mond te sluiten. Het viel samen dat ik daar veel begon te werken en ik zei goed want ik hoefde het niet meer uit te doen, maar met Olivia is het al een jaar geleden en we zijn er nog steeds, het lijkt erop dat ze het zal willen totdat ze is 18.

Heb je advies voor moeders die op het punt staan ​​te bevallen en twijfelen over het wel of niet geven van borstvoeding?

Ieder volgt de koers die ze willen volgen met de steun van je man, je vrouw of wie je ook naast je hebt, jij alleen of de familiesteun van je ouders of wie je maar wilt. Dat jij de baas bent over je beslissingen. Als je besluit borstvoeding te geven, prima, als je geen borstvoeding wilt geven, ook prima. Dat als je borstvoeding gaat geven en het wordt ingewikkeld en je moet stoppen, er ook niets gebeurt. Uiteindelijk, borstvoeding, ook al is het in het begin moeilijk, dan moet het aangenaam en lief zijn, als het een slaaf is, vreselijk en het kost je dat het je psychisch niet goed gaat, de baby zal het merken , hij zal niet in orde zijn als jij niet in orde bent. Uiteindelijk is het een aaneenschakeling van dingen, je moet sterk zijn, je moet gezond zijn, je moet goed eten, je moet het willen, dus ik denk dat beide moeten willen, zowel de baby als de moeder. Mee eens, wees dik en dik en zeg “Ik ga hiervoor” als je daar zin in hebt en zo niet, ook goed.

En let dan op de scheuren, bescherm jezelf veel. Ik beschermde mezelf met kleine crèmes, met de melk zelf, liet het veel in de lucht hangen zodat het geneest, beter dan bedekt en nat zijn en moed hebben.

Is er een kledingstuk of voorwerp dat u aanbeveelt om comfortabeler borstvoeding te geven?

Meer dan voor troost, om gehechtheid aan iets anders te tonen, want als ik er niet was, legde ik er altijd een mousseline op. Ik deed het ook met Maya, telkens als ze borstvoeding gaf, legde ik de mousseline dicht bij haar. En die mousseline, die de arme superzwakkeling nog steeds heeft, is degene die ze altijd al heeft gehad, sinds haar geboorte. Toen ik naar mijn werk moest en ze hem een ​​fles moesten geven, was het erg moeilijk voor ons om er een te vinden die hij leuk vond, als ze hem oppakten, huilde hij en wees ze af, dus uiteindelijk stopten ze hem in de hangmat om hem de fles te geven met haar deken dichtbij en zo begon ze de fles te pakken, want het was om haar in haar armen te houden en ze zou kronkelen, ze dacht als je me neemt, geef je me de borst, anders neem mij niet. Zo vonden we de weg, met de mousseline en zonder er veel aan te raken.

Wist je van het belang van foliumzuur sinds je begon met het plannen van je zwangerschappen? Heb je Femibion ​​gedurende het hele zwangerschapsproces gebruikt?

Ja, voor mijn zus. Ik heb een oudere zus en zij was degene die tegen me zei: “als je op een dag denkt, neem dan foliumzuur zodat het bedje sterk is”, vertelde ze me dat. Ze nam Femibion, zoals ik dat ook weet heeft Metafolin voor die vrouwen die foliumzuur niet goed metaboliseren en ik wist niet of het mij zou overkomen of niet, want dat weet je pas als je probeert zwanger te worden, dus ik heb er ook voor gekozen. En omdat het zo goed ging, herhaalde ik het, want wat voor mij zo goed werkt, verander ik niet voor het geval dat. Dus we gaan zo door, daar zijn we dan met de Femibion ​​3 box.

Denk je dat er nog steeds veel verkeerde informatie en mythen rond borstvoeding bestaan ​​in de samenleving of denk je dat er eindelijk iets aan het veranderen is zodat het in alle opzichten genormaliseerd wordt?

Elke dag worden de dingen meer genormaliseerd omdat er al meer wordt gelezen en het feit dat deze foto’s op sociale netwerken worden gezien, ze worden geteld, twijfels worden gedeeld enzovoort, ik denk dat het iedereen veel goed doet. Alba Padró, degene die het meeste weet over de tepelwereld ter wereld, heeft een sectie met verhalen die elke dag vragen van moeders stelt en wanneer ik het zie, omdat ik nieuwsgierig word en ik kijk, zie je dat de vragen zijn hetzelfde voor hen allemaal, we vragen allemaal hetzelfde. Of heb je ze gedaan? Of je doet ze nu, of je zult ze zeker ooit doen. Dus het feit van zichtbaarheid geven, tellen, normaliseren, enz., helpt veel niet naar een toilet hoeven om borstvoeding te geven omdat het iets natuurlijks, menselijks en zo dierlijks is, toch? Ik heb borstvoeding gegeven op elke plek die je je niet eens kunt voorstellen, maar op een dag stopten ze me in de leeuwenkooi omdat ik het doe waar het past, hoe het past en wanneer, want uiteindelijk als je baby honger heeft of hij de borsten nodig heeft voor iets, waarom geef je het hem niet?

Wil je nog iets toevoegen?

Om te zeggen dat uiteindelijk iedereen het weet. Hulp en advies vragen? Altijd. Daarna doen wat je wilt? Ook omdat uiteindelijk niemand meer van dat levende wezen houdt dan de moeder, moeders of vaders. dan denk ik Het is essentieel dat we, als we eenmaal een beslissing hebben genomen, onszelf niet de schuld geven van “wat zou er zijn gebeurd als we het tegenovergestelde hadden gedaan?” omdat we het niet zullen weten. We hebben dit besloten omdat we geloven dat dit het beste is voor onze zoon of onze dochter. zijn erg zwaar en ik geloof dat we het beste doen dat we weten hoe en het beste wat we kunnen, dus we zijn allemaal de beste moeders en vaders ter wereld.

We hopen dat je ons artikel María Castro: Het komt niet goed met de baby als
leuk vond en alles wat met gezondheid te maken heeft, babynamen, dingen die met baby’s te maken hebben. .

 María Castro: Het komt niet goed met de baby als
  María Castro: Het komt niet goed met de baby als
  María Castro: Het komt niet goed met de baby als

Interessante dingen om de betekenis te weten: Naam

We laten hier ook onderwerpen achter die verband houden met: Naam