Nee, baby’s zijn niet ‘verwend’ met het zijn

Nee, baby’s zijn niet ‘verwend’ met het zijn

“Houd hem niet zo vaak in je armen dat hij zichzelf gaat verwennen.” Je hebt deze uitdrukking zeker meer dan een of twee keer gehoord (misschien heb je het zelfs zelf gezegd). Maar de waarheid is dat Baby’s raken er niet aan gewend vastgehouden te worden: ze hebben ze nodig, net zoals ze goed moeten slapen en eten en we bieden ze dit allemaal als onderdeel van onze betrokkenheid bij hun welzijn op alle mogelijke manieren.

houd het kindje vastBron: iStock

En het is dat er door de geschiedenis heen veel uitdrukkingen en ongefundeerde theorieën zijn geweest (en nog steeds zijn) over de opvoeding van kinderen. Zeker in de buurt van baby’s. Maar dit is zonder twijfel een van de meest voorkomende. En toch Wist je dat de wetenschap de behoefte aan genegenheid en genegenheid goedkeurt die de armen van ouders brengen voor baby’s van elke leeftijd?

In feite is het voldoende om andere zoogdieren te zien of de kinderen die in een stam worden geboren om te beseffen dat niemand zich voorstelt zonder hun jongen bovenop te zijn. Mogelijk heeft deze ‘demonisering’ van de armen als het gaat om het kalmeren van de baby iets te maken met de komst van kinderwagens, wiegjes, wipstoeltjes en andere soortgelijke items. Maar de waarheid is dat er niets gebeurt als je je kind de hele dag bij je wilt dragen en je zelfs hun ontwikkeling bevordert.

Waarom moeten kinderen in de armen van hun ouders zijn?

In de jaren zestig voerde de psycholoog Harry Harlow een experiment uit met apen in het kader van de bekende gehechtheidstheorie en na observatie van de resultaten van andere eerdere onderzoeken die aantoonden waarom fysiek contact met de moeder zo belangrijk is in de ontwikkeling van de moeder. kleintjes.

Het specifieke experiment, dat verband houdt met maternale deprivatie, bestond uit het scheiden van enkele babyapen van hun moeders om te observeren hoe ze die behoefte aan genegenheid uitten. Om het te observeren, introduceerde hij nog een element in de scène: hij zou deze pups gescheiden van hun ouders de keuze geven tussen een object dat lijkt op fysiek contact in verband met genegenheid (een knuffeldier), of voedsel (een ijzeren structuur vergelijkbaar met hun moeder met een zuigfles).

Het resultaat bevestigde de hypothesen van deze expert: de pups gaven de voorkeur aan genegenheid boven eten.

Dit experiment bracht hem onder meer ertoe het belang van gehechtheid bij baby’s aan te tonen, aangezien de effecten van de afwezigheid ervan merkbaar zijn, zelfs tijdens het volwassen leven van het kind.

Een ander onderzoek uit 2017 ontdekte ook iets soortgelijks: Canadese wetenschappers bestudeerden het DNA van kinderen die na hun geboorte respectievelijk veel en weinig contact hadden gehad. Ze kwamen tot de conclusie dat degenen met ‘weinig contact’ van hun ouders een slechter immuunsysteem en metabolisme hadden dan degenen die het hadden gekregen.

Afgezien van wat de wetenschap zegt, is bijna de hele gemeenschap van deskundigen op het gebied van ouderschap en ontwikkeling het eens over de noodzaak om aan de behoeften van het kind te voldoen: als hij huilt, moeten we hem vangen om hem te kalmeren, net zoals we hem vangen als hij honger heeft. Daarnaast, moederinstinct zorgt ervoor dat de moeder hem altijd boven op haar wil hebben (of hem zo lang mogelijk wil hebben).

Laten we een duidelijk voorbeeld nemen dat vastgehouden worden hen een veilig gevoel geeft: Waarom vallen ze in slaap als we hem vasthouden en als we hem in de wieg leggen begint hij te huilenR? Want in onze schoot voelen ze zich veiliger en rustiger.

Natuurlijk legde Estela María Fernández Pérez, directeur van het Idai-team, een paar jaar geleden aan Ser Padres uit dat het dilemma van het niet altijd vasthouden van het kind kan komen als het kind een beetje gegroeid is: “Er is een punt waarop huilen niet stop Het wordt gegeven uit een behoefte om te kalmeren, zo niet als een valuta van aandacht en op dat moment moeten we bedenken dat wanneer we omhelzen, we dit gedrag forceren ”.

Huid op huid met de baby, enorme voordelen

Buiten dat, en als onderdeel van het in de armen houden van de pasgeborene, is het noodzakelijk om te praten over de voordelen van huid-op-huidverzorging, die volgens verschillende onderzoeken het kind kalmeert en zelfs fysieke pijn vermindert.

Bovendien vertraagt ​​het de afgifte van cortisol en bevordert het de aanmaak van oxytocine. Dit is in feite de reden waarom wanneer de moeder de baby tegen haar borst nestelt, ze stopt met huilen.

We hopen dat je ons artikel Nee, baby’s zijn niet ‘verwend’ met het zijn
leuk vond en alles wat met gezondheid te maken heeft, babynamen, dingen die met baby’s te maken hebben. .

 Nee, baby's zijn niet 'verwend' met het zijn
  Nee, baby's zijn niet 'verwend' met het zijn
  Nee, baby's zijn niet 'verwend' met het zijn

Interessante dingen om de betekenis te weten: Naam

We laten hier ook onderwerpen achter die verband houden met: Naam