Negen trucs die de baby kunnen voorkomen
Heb je je baby net na elke voeding een slokje melk zien uitstoten? Wanneer haal je het gas eruit? Het is volkomen normaal, het is geen braken: het is regurgitatie en er zijn verschillende trucs die je kunt uitvoeren om het zo min mogelijk te laten braken. Wil je ze ontmoeten?
Voordat we gaan uitleggen, met de hulp van kinderarts Ernesto Sáez Pérez, waar het uit bestaat.
spugen schat
Waarom braken ze uit?
Baby’s braken vaak uit omdat ze meer hebben gegeten dan in hun kleine maag passen, daarom komen de regurgitaties meestal naar buiten op hetzelfde moment dat de kinderen de lucht verdrijven.
Is regurgitatie vervelend of gevaarlijk?
Spugen veroorzaakt geen ongemak of hoesten en is niet gevaarlijk voor het kind: er is geen risico op verstikking als het liggend spuugt. Het grootste nadeel is dat het vlekken maakt op zijn shirt of moeders kleding als ze hem oppakt. Om deze reden leggen moeders vaak een washandje over hun schouder als ze hun baby laten boeren.
Is het normaal dat de baby bij alle voedingen uitbraakt?
In de eerste levensweken kan het kind na elke voeding braken, vooral in het volgende uur; ongeveer zes maanden, wanneer hij rechtop begint te zitten, neemt de frequentie van regurgitatie opmerkelijk af en na tien of twaalf maanden stopt hij met regurgiteren.
En dat hij gedurende de dag vele malen uitbraakt?
Veel baby’s die na elke voeding spugen, hebben gastro-oesofageale reflux. De spier die de slokdarm en de maag verbindt (slokdarmsfincter) sluit niet strak of ontspant, waardoor een deel van de maaginhoud naar buiten komt. Als de aandoening mild is, corrigeert deze zichzelf spontaan. naarmate de spier volwassen wordt.
Kunnen ze worden voorkomen?
Het is onmogelijk om te voorkomen dat het kind spuugt, maar er zijn enkele trucjes om de frequentie en hoeveelheid van spugen te verminderen, wanneer het opvalt. De meeste baby’s spugen weinig en hoeven niet geoefend te worden.
En als de regurgitaties elke keer overvloediger zijn?
Wanneer in de eerste weken of maanden de oprispingen zeer frequent en overvloedig zijn (het kind stoot een bepaalde hoeveelheid melk af), kan de baby Branden in de slokdarm of het strottenhoofd na voedingen, veroorzaakt door maagzuur. In de meest intense gevallen kan de kinderarts aanbevelen om alle maatregelen in praktijk te brengen die de frequentie van regurgitatie verminderen. Sommige artsen adviseren ook om verdikkingsmiddelen aan de fles toe te voegen of een antirefluxmelk te geven, al worden deze producten steeds minder voorgeschreven.
Als het probleem aanhoudt, kan de arts medicijnen adviseren om de maaglediging te versnellen of om de maagzuurproductie te verminderen. Als deze maatregelen onvoldoende zijn, kan de arts onderzoeken laten uitvoeren (echografie, bariummaaltijdröntgenfoto, slokdarm-pH-meting) om anatomische afwijkingen uit te sluiten. In al deze gevallen heeft de baby andere stoornissen: hij is prikkelbaar na de maaltijd, huilt veel, komt weinig aan of eet slecht.
Kan regurgitatie worden verward met braken?
Nee, alle moeders weten hoe ze ze moeten onderscheiden. Bij regurgitatie komt er moeiteloos een kleine hoeveelheid melk uit, vaak na boeren, aan de andere kant wordt bij braken de maaginhoud naar buiten gedwongen, en het is ook overvloediger en vervelender dan regurgitatie.
Wat is het braken?
Braken treedt op wanneer het middenrif en de buikspieren samentrekken, op commando van het braakcentrum (dat zich in de hersenen bevindt). Dit centrum is geactiveerd wanneer het kind lijdt aan een infectie in het spijsverteringsstelsel of in het oor of wanneer er abnormale stoffen in het bloed zitten (giftige producten of medicijnen).
Zijn de braakmomenten zorgelijk?
In de eerste levensweken is af en toe braken meestal niet belangrijk, vaak houdt het verband met een eetstoornis (te veel eten, het kind is gedwongen te eten, enz.). Echter, Als het braken krachtig naar buiten komt of herhaald wordt, dient u uw kinderarts te raadplegen.
We hopen dat je ons artikel Negen trucs die de baby kunnen voorkomen
leuk vond en alles wat met gezondheid te maken heeft, babynamen, dingen die met baby’s te maken hebben. .
![]() ![]() ![]() |
Interessante dingen om de betekenis te weten: Naam
We laten hier ook onderwerpen achter die verband houden met: Naam