Nieuwe moeders: 7 veelgemaakte fouten

Nieuwe moeders: 7 veelgemaakte fouten

Als je een nieuwe moeder bent, is het normaal dat je fouten maakt… je moet je er niet rot over voelen! Niemand wordt geboren met de wetenschap hoe hij moeder moet zijn. Het is iets dat wordt geleerd door het pad van het moederschap te bewandelen. Baby’s worden niet geleverd met een handleiding, daarom is het heel gewoon om fouten te maken bij sommige beslissingen… maar ze zullen altijd worden genomen met het welzijn van de kleintjes in gedachten… Hoewel we dat niet altijd zijn rechts.

7 fouten die nieuwe moeders maken

Wij moeders hebben het moederinstinct, een geschenk dat de natuur ons aanbiedt zodra we onze kleintjes ter wereld brengen. Vertrouw hem, want hij heeft zelden ongelijk. Mis in ieder geval enkele van de meest voorkomende fouten die nieuwe moeders (en vaders) vaak maken niet.

1. Paniek onder alle omstandigheden

Deze fout komt het meest voor bij nieuwe ouders. Paniek voelen over alles is normaal en zorg voor de gezondheid van de baby is iets natuurlijks… evenals eten, huilen, hun gedrag… Alles baart nieuwe ouders zorgen.

Als u een van die ouders bent die zich om welke reden dan ook zorgen maakt, moet u weten dat dit normaal is, maar u kunt niet in een staat van constante angst leven. Je kunt beter kalm blijven en je baby naar de dokter brengen regelmatig zodat u weet dat alles goed gaat en zodat het de kinderarts is die uw twijfels en zorgen kan ophelderen.

2. Twijfelen aan je vermogen om moeder/vader te zijn

Misschien word je geteisterd door twijfels en denk je dat je niet goed in staat bent om vader of moeder te zijn. Deze vragen zijn normaal, het zijn je angsten om dingen verkeerd te doen. Maar vertrouw op je instinct, zoek informatie, vraag de kinderarts wat je nodig hebt… Geef je baby elke dag al je liefde, en beetje bij beetje zul je je meer op je gemak voelen in je nieuwe rol als vader of moeder, die de hele tijd zal duren leven!

3. Niet begrijpen waarom de baby zo veel huilt

Alle baby’s huilen, het is hun manier om met jou te communiceren! Misschien begrijp je in het begin niet helemaal waarom hij zo huilt, en dat is volkomen normaal! Je hebt tijd nodig om hem te leren kennen en dat je baby je kent en vertrouwt. Huil altijd om redenen, je moet gewoon weten waarom.

Elke keer leer je hem beter kennen en als er iets misgaat, moet je snel je kinderarts raadplegen. Baby’s huilen omdat het de manier is om te communiceren dat aan hun fysieke en emotionele behoeften moet worden voldaan… Maar als ze ongecontroleerd huilt en je weet niet waarom, bel dan snel je kinderarts.

4. De baby wakker maken om te voeden

Het is niet nodig! Slapen voedt baby’s, als je baby slaapt, maak hem dan niet wakker om hem te voeden, hij zal eten als hij vanzelf wakker wordt! Laat hem zo lang slapen als hij nodig heeft omdat ze het nodig hebben voor hun goede fysieke en mentale ontwikkeling.

5. Doe het allemaal zelf

Sluit uw partner nooit uit van de zorg voor de baby of neem alle verantwoordelijkheden op u. Zowel jij als je partner leren ouders te zijn en jullie moeten de taken verdelen. Deel de verantwoordelijkheden van de zorg voor de baby met uw partner. Dus, de gedeelde inspanningen zullen de werkdruk verminderen en jullie zullen allebei een beetje rust kunnen hebben.

6. De relatie verwaarlozen

Wees hier heel voorzichtig mee, want je beseft het misschien niet. Er zijn koppels die vergeten voor hun relatie te zorgen als ze ouders worden, en dat kan niet! Het verzorgen van de baby kan je zo bezig houden dat je al het andere vergeet en ook je partner (vooral moeders).

Het is belangrijk dat je als koppel prioriteit geeft aan elkaar en ervoor zorgt dat je het samen naar je zin hebt. Dat kan zijn als de baby slaapt of als je de baby een tijdje bij je schoonouders of je ouders achterlaat, zodat je bijvoorbeeld met z’n tweeën uit eten kunt gaan. Het gaat erom dat de vonk van liefde en passie behouden blijft altijd aan. Om goede ouders te zijn, moet je eerst een goede partner zijn!

7. Vertrouwen op onbetrouwbare bronnen voor ouderschapsadvies

Het is waar dat als je een nieuwe vader of moeder bent, je overal advies krijgt. Je hoeft niet te luisteren naar alles wat je wordt verteld, en je hoeft ook niet alle adviezen af ​​te wijzen. Het is belangrijk dat u weet hoe u uw kritisch denken kunt gebruiken om te weten welke informatie relevant kan zijn en welke niet.

Een veelgemaakte fout is om alles te geloven wat ze zeggen of wat je leest op internet (als het gaat om onbetrouwbare forums of groepen). Vertrouw alleen de experts en als u problemen heeft, vertrouw dan op de professionals.

We hopen dat je ons artikel Nieuwe moeders: 7 veelgemaakte fouten
leuk vond en alles wat met gezondheid te maken heeft, babynamen, dingen die met baby’s te maken hebben. .

 Nieuwe moeders: 7 veelgemaakte fouten
  Nieuwe moeders: 7 veelgemaakte fouten
  Nieuwe moeders: 7 veelgemaakte fouten

Interessante dingen om de betekenis te weten: Achternaam

We laten hier ook onderwerpen achter die verband houden met: Achternaam