Op welke leeftijd beginnen we er meer uit te zien

Op welke leeftijd beginnen we er meer uit te zien

Wanneer jonge mensen nadenken over het type persoon dat ze willen zijn, is een weerspiegeling van hun ouders vaak geen optie. Zelfs als ze veel van hun ouders houden, is er altijd een gedragspatroon, een gewoonte, een overtuiging of een manier van denken die ze niet delen en die ze liever buiten hun leven houden. De waarheid is echter dat, vroeger vroeger dan later en zonder zich er volledig van bewust te zijn, de meesten van ons beginnen kopieën van onze ouders te worden en we kunnen zelfs die dingen opnemen die we ooit verafschuwden en zwoeren te vermijden.

Wanneer komt het omslagpunt?

Het antwoord komt van de Londense plastisch chirurg Julian de Silva, die optrad een enquête om erachter te komen op welk moment we onze ouders begonnen te ‘imiteren’. Aan het onderzoek deden ruim 2.000 mensen mee, die werd gevraagd op welke leeftijd ze merkten dat ze meer op hun moeders en vaders begonnen te lijken en hoe ze zich bewust werden van deze verandering in hun manier van denken en/of handelen.

In het onderzoek 52% van de deelnemers verklaarde dat ze zich tussen de 30 en 35 jaar begonnen te gedragen als hun ouders, 26% vond dat het iets later gebeurde, tussen de 35 en 40 jaar, terwijl 10% verklaarde dat het pas gebeurde op de leeftijd van 40 of 50 jaar. In het geval van vrouwen was de meerderheid het erover eens dat ze op 33-jarige leeftijd meer op hun moeder begonnen te lijken, terwijl mannen meldden dat ze deze verandering een jaar later opmerkten, op 34-jarige leeftijd.

Op deze leeftijd bekenden de deelnemers dat ze een aantal houdingen en denkwijzen van hun ouders hadden overgenomen, evenals veel van de voorkeuren of smaken die hen voorheen niet interesseerden. Ze meldden ook dat ze zinnen herhaalden of zich erg op dezelfde manier gedroegen als hun ouders.

In het geval van vrouwen namen ze vaak dezelfde uitdrukkingen en uitdrukkingen over, namen ze deel aan dezelfde hobby’s en ze keken zelfs naar dezelfde tv-programma’s als hun moeders, terwijl mannen van dezelfde muziek begonnen te houden als hun vaders en toevallige politieke opvattingen overnamen. Maar waarom dit? Genetica en volwassenheid dragen een groot deel van de verantwoordelijkheid.

Waarom beginnen we onze ouders te “kopiëren” vanaf de leeftijd van 30?

Er zijn verschillende redenen die verklaren waarom velen van ons na de leeftijd van 30 meer op onze ouders beginnen te lijken, zelfs als we ons best doen om dat niet te doen. Genetica is een van de hoofdoorzaken. Wist je trouwens dat vrouwen hun emotionele reacties vaak van hun moeder erven? Dit werd bevestigd door een studie uitgevoerd aan de Stanford University waarin ze ontdekten dat het cortico-limbische systeem, dat verantwoordelijk is voor het reguleren van onze emotionele reacties, een erfelijke component heeft.

In het onderzoek scanden de onderzoekers de hersenen van 35 gezinnen en onthulden dat de hoeveelheid grijze stof in sommige van de gebieden die verband houden met emoties vrij gelijkaardig was tussen moeders en hun dochters. Het grappige is dat deze relatie niet gevonden is bij de ouders. Sterker nog, volgens kenners wijst alles daar op het emotionele systeem wordt gemakkelijker overgedragen van moeder op dochter, maar niet zozeer van moeders op hun kinderen. Integendeel, ouders geven minder snel de morfologie van hun ’emotionele brein’ door aan hun kinderen.

Een andere reden waarom we na ons dertigste meer op onze ouders beginnen te lijken, is te wijten aan het niveau van psychologische ontwikkeling of volwassenheid dat we op deze leeftijd bereiken. De komst van de jaren 30 is een moment van introspectie en diepe analyse waardoor we veel van de overtuigingen die we tot dan toe hadden in twijfel trekken en nieuwe manieren van kijken naar het leven overwegen, vaak meer vergelijkbaar met die van onze ouders toen we jong waren.

Bovendien, rekening houdend met het feit dat in Spanje de gemiddelde leeftijd waarop vrouwen hun eerste kind baren 32 is, is het begrijpelijk dat we ons tot nu toe niet bewust zijn van de enorme verantwoordelijkheid die het krijgen van een kind met zich meebrengt, met de daaruit voortvloeiende rijpingspsychologie die dit houdt in. Vanaf dat moment kunnen we onze moeders en vaders vanuit een ander perspectief begrijpen. en om in veel gevallen te begrijpen waarom ze handelden of beslissingen namen die ons voorheen onlogisch leken.

Het is ook belangrijk om in gedachten te houden dat het onderwijs en de zorg die we tijdens onze kinderjaren krijgen, een grote invloed hebben op onze ontwikkeling, vooral tijdens de eerste levensjaren. Op deze leeftijd zijn we ons er misschien niet van bewust hoeveel invloed onze ouders op ons hebben of hoe gezinsgewoonten en gewoonten ons gedrag en persoonlijke voorkeuren beginnen te vormen, maar de waarheid is dat ze een cruciale rol spelen, niet alleen in onze opvoeding maar ook in ons leven. visie die we hebben op het leven, de intellectuele en sociale vaardigheden die we ontwikkelen en natuurlijk ook op onze aangeleerde gewoonten.

Is het negatief om op onze ouders te lijken?

Hoewel het voor sommigen misschien een nachtmerrie lijkt die uitkomt, is de waarheid dat eruit zien als onze ouders ons een aantal voordelen kan bieden, zoals ons helpen hen beter te begrijpen. Dit is zo omdat Pas als we ons in hun schoenen verplaatsen, zijn we ons bewust van alles wat ze voor ons hebben gedaan. van hoeveel ze hebben geprobeerd ons zo goed mogelijk op te leiden en van alles wat ze hebben opgegeven om ons gelukkig te maken. En als we ons eenmaal in hun plaats kunnen verplaatsen, zal de band veel sterker worden.

Een ander voordeel van op onze ouders gaan lijken, is dat het ons een andere kijk op het leven kan geven en ons kan helpen een volwassener persoon te worden. Op basis van alles wat ze ons hebben geleerd en hun gewoonten, ideeën of gedragingen die we ons nu eigen maken, kunnen we ons beste gezicht naar boven halen en een verbeterde versie worden van de persoon die we altijd al wilden zijn.

We hopen dat je ons artikel Op welke leeftijd beginnen we er meer uit te zien
leuk vond en alles wat met gezondheid te maken heeft, babynamen, dingen die met baby’s te maken hebben. .

 Op welke leeftijd beginnen we er meer uit te zien
  Op welke leeftijd beginnen we er meer uit te zien
  Op welke leeftijd beginnen we er meer uit te zien

Interessante dingen om de betekenis te weten: Achternaam

We laten hier ook onderwerpen achter die verband houden met: Achternaam