Vanaf welke maand mag de baby slapen
Vijf jaar geleden vond Jordan De Rosier, een Amerikaan die in Washington woont, haar 7 maanden oude zoon Sloan gestikt door de dekens in zijn wieg. Na de verschrikkelijke gebeurtenis wilde de jonge moeder dit pijnlijke nieuws delen via haar Facebook-profiel om ouders te waarschuwen.
“We hebben onze baby laten slapen met twee dekens: een deken gemaakt door zijn grootmoeder en een tweede, waar hij vanaf de geboorte erg aan gehecht was. ‘S Nachts slaagde hij er blijkbaar in zijn dekens tussen de bedhekken te draaien, en de volgende ochtend vonden we hem dood: beide dekens lagen op zijn hoofd. was gestikt”.
Na zo’n vreselijk bericht te hebben gedeeld, gaf de moeder een waarschuwing: “We denken altijd dat dit ons, ons, onze zoon niet kan overkomen. Ik verzeker u echter dat het een reële bedreiging is: geef uw kind alstublieft geen deken. We dachten dat Sloan oud genoeg was omdat ze al begon te kruipen en op meubels probeerde te klimmen. We hadden het fout. Maak niet dezelfde fout als wij”.
Hoewel het natuurlijk is om te willen dat de wieg of het bed van onze baby net zo comfortabel en praktisch is als de onze, het wordt niet aanbevolen dat de kleintjes slapen met dekens, kussens en knuffels. En de zaak van Sloan is daar helaas een goed voorbeeld van…
Wanneer kan de baby veilig slapen met een dekentje?
De American Academy of Pediatrics (AAP) stelt voor om zachte kleding of beddengoed (inclusief niet alleen dekens, maar ook kussens, lakens en stootkussens) uit de wieg of speelruimte te houden. tot ten minste 12 maanden oud.
Zoals de experts zelf aangeven, is het echter essentieel om de zwangerschapsduur van de baby als bepalende gegevens te gebruiken, en niet zijn geboorteleeftijd. En dit betekent in feite dat te vroeg geboren baby’s langer moeten wachten.
In werkelijkheid, het wordt aanbevolen om geen zacht beddengoed (zoals dekens) te gebruiken voor baby’s tot 6 maanden oud, vanwege de correlatie met wiegendood. Bovendien wordt het afgeraden om het in de latere maanden te gebruiken, tussen 6 en 12 maanden oud, aangezien bekend is dat verhogen het risico van accidentele verstikking, beknelling of wurging.
Vanaf 12 maanden nemen de risico’s drastisch af, maar dikke, gewatteerde of grote dekens kunnen nog steeds een risico vormenvooral in die gevallen waarin de baby te vroeg is geboren.
Baby slaapt veilig in zijn wieg
Tegen de leeftijd van 18 maanden zou een kleine, lichtgewicht achtbaan prima zijn voor de overgrote meerderheid van de baby’s. Maar het wordt aanbevolen dat ouders tussen 12 en 18 maanden altijd de kinderarts van het kind raadplegen.
Hoe het ook zij, als het gaat om het beschutten van de baby terwijl hij slaapt, is het het beste wat je kunt doen gebruik een babyslaapzakvermijd altijd het gebruik van beddengoed. Niet verwonderlijk, ook wat betreft het gebruik van kussensadviseren experts om ze te vermijden totdat de baby in ieder geval 24 maanden oud is.
Hoe de baby veilig in bed te leggen
Als het gaat om het verminderen van het risico op wiegendood, adviseren specialisten in eerste instantie het kind tot minimaal 6 maanden bij de ouders op de kamer laten slapen. Een voorzorgsmaatregel die volgens studies zou helpen om de risico’s te halveren.
Daarnaast is het van groot belang dat de ruimte niet oververhit raakt en de temperatuur tussen de 18 en 19 ºC blijft.
Het wordt ook aanbevolen de baby op zijn rug in een groot bed leggen, met een harde matras, die de randen goed opvult zodat je comfortabel ligt en er geen verstikkingsgevaar is tussen de matras en het bed. Bovendien is het ook overdag niet aan te raden om de baby in een wieg of kinderwagen te leggen om zijn hoofdje omhoog te houden.
Aan de andere kant, zoals we hebben aangegeven, elk element of object dat aan het bed wordt toegevoegd, moet worden vermedenzoals kussens, dekens, knuffels of lakens.
We hopen dat je ons artikel Vanaf welke maand mag de baby slapen
leuk vond en alles wat met gezondheid te maken heeft, babynamen, dingen die met baby’s te maken hebben. .
![]() ![]() ![]() |
Interessante dingen om de betekenis te weten: Naam
We laten hier ook onderwerpen achter die verband houden met: Naam