Waarom het goed is dat je je baby staand verschont
In tegenstelling tot al die mensen die sociale netwerken bekritiseren vanwege het aantal gebruikers dat ze gebruikt om andere mensen kwaad te doen, proberen we de rollen om te draaien en beweren dat ze vaak ook een geweldige bron van verspreiding zijn in verschillende zaken. . Ouderschap, een van hen.
Een goed voorbeeld is de video die we in dit stuk gaan waarderen. Het is opgesteld door Carolina Martínez, fysiotherapeut en kinderosteopaat en legt de vier redenen uit waarom het interessant is om de kleding van onze zonen en dochters rechtop te gaan verschonen vanaf het moment dat ze zelfstandig gaan staan en zich veilig voelen met een steun.
“Als onze baby al zelfstandig kan staan met ondersteuning, is het tijd om te profiteren van de kledingwissels (en je kunt er ook inspringen met de luierwissels🤪) in deze positie”, zegt de professional, terwijl ze een filmpje laat zien waarin ze zittend op de grond met haar rug tegen de muur een baby voor zich houdt. Deze zit vast aan zijn lichaam en heeft tegelijkertijd twee natuurlijke zijdelingse barrières: de beentjes die de fysiotherapeut oppakt, die vaders en moeders uitnodigt om zich zo te positioneren zodra de kleine zo stabiel kan blijven staan. Dit zal ergens na 6 of 7 maanden gebeuren, wanneer zijn benen sterk genoeg zijn en hij de mijlpaal van opstaan en vasthouden met steun heeft bereikt.
Wat is begunstigd?
Carolina Martínez somt in de publicatie vier aspecten op die worden bevorderd door zich zo om te kleden. Zijn lichaamsbewustzijn, proprioceptie, de eerste fasen van autonomie en zelfvertrouwen en bandversterking met de volwassene.
Lichaamsbewustzijn, zoals gedefinieerd in dit wetenschappelijke artikel, is “het dynamische en interactieve proces waardoor de toestanden, processen en acties die zich in het lichaam voordoen, worden waargenomen, zowel op interoceptief als proprioceptief niveau en dat door één persoon kan worden waargenomen”. Minder technisch gezegd, het is niets anders dan het vermogen van de jongen of het meisje om hun eigen lichaam steeds beter te leren kennen, en ze waren zich ervan bewust dat hun grenzen soms groter werden.
Proprioceptie van zijn kant is ‘het vermogen van onze hersenen om te allen tijde de exacte positie van alle delen van ons lichaam te kennen’, leggen ze uit vanuit de Barna Clinic. “Met andere woorden, onze hersenen krijgen verschillende opdrachten van de gewrichten en spieren met betrekking tot hun exacte positie. Dus in het proprioceptieve systeem al deze bestellingen worden “verwerkt” en het is mogelijk om te weten in welke exacte positie ons lichaam zich op elk moment bevindt”, voegen ze eraan toe vanuit de Catalaanse kliniek. “Dit systeem interpreteert vervolgens of het nodig is om onmiddellijk te reageren door andere spiergroepen te activeren om blessures, een val, enz. te voorkomen”, concluderen ze.
De andere twee problemen die kinderfysiotherapeute Carolina Martinez aanhaalt, behoeven geen verdere uitleg en worden, voor zover zij weet, versterkt als we de kleintjes verkleden vanaf het moment dat ze opstaan. De start van autonomie wordt begunstigd voor allerlei gecontroleerde oefeningen die uitdagingen zijn voor de kleintjes, altijd volgens hun evolutiemoment, en het zelfvertrouwen wordt altijd versterkt in de mens als we deze mijlpalen bereiken. Bovendien, op dezelfde hoogte en zo dichtbij zijn, zo erg zelfs dat we de veiligheidssteun van onze zoon en dochter zijn door hun kleding zo te verwisselen, is dit een gewoonte die ook de band die we met hen hebben bevordert, indien mogelijk een beetje verder.
We hopen dat je ons artikel Waarom het goed is dat je je baby staand verschont
leuk vond en alles wat met gezondheid te maken heeft, babynamen, dingen die met baby’s te maken hebben. .
![]() ![]() ![]() |
Interessante dingen om de betekenis te weten: Naam
We laten hier ook onderwerpen achter die verband houden met: Naam