Waarom stoppen baby’s hun handen in hun mond?
Je kleintje heeft instincten
Een kind van twee maanden is continu de wereld om zich heen aan het ontdekken en heeft prikkels nodig om informatie uit zijn omgeving te verwerken. Op zo’n jonge leeftijd hebben baby’s een speciaal ontwikkelde geur (het is kenmerkend voor zoogdieren om hun ouders te herkennen aan geur), gehoor (detectie van mogelijke roofdieren) en smaak, dat wil zeggen, ze hebben een sterk ontwikkelde gevoeligheid in de mond en tong. Dus hun hand in hun mond steken is waarschijnlijk een van de eerste manieren waarop de kleine gaat experimenteren met de buitenkant.
Aan de andere kant hebben kinderen, ondanks hun jonge leeftijd, al een van de aangeboren instincten, niet alleen van de mens maar van elk levend wezen; het overlevingsinstinct. EN Bij de kleintjes is dit instinct duidelijk gekoppeld aan de voerfunctie. Een kind dat zijn vuist voor zijn mond houdt, “repeteert” de basis voor zijn overleving, eten. “Ik kan niet eten als ik het eten niet naar mijn mond kan krijgen.” Je kleintje zal het om voor de hand liggende redenen niet zeggen. Maar je gevoel zegt het je.
Het is eigenlijk iets heel gewoons en volledig instinctief.
Op dezelfde manier zal hij, als hij wil eten, moeten kwijlen en slikken, waarbij zijn vuist weer de beste manier is voor de baby om de smering te testen die hij nodig heeft om vast voedsel te nemen.
Als je goed kijkt, je zult zien dat je zoon niet op zijn vuist bijt, hij zuigt erop. Want als baby heb je nog niet in verband gebracht dat er op voedsel gekauwd moet worden. Hoewel hij niet kauwt, traint hij echter de maxillofaciale spieren die in de toekomst nodig zullen zijn om te kauwen.
In feite is het niet ongebruikelijk dat het kind zijn vuist inslikt totdat hij kokhalst. Nogmaals, het is een testmethode die wordt veroorzaakt door je instinct en die je vertelt dat vast voedsel je kan verstikkingsgevaar opleveren en dat je het moet verdrijven in plaats van het door te slikken. Dat is het overlevingsinstinct.
Eerste test van je immuunsysteem
De baby moet zijn immuunsysteem ontwikkelenomdat het tot nu toe alleen antilichamen heeft ontvangen via de moeder, eerst tijdens de zwangerschap via de placenta en daarna door moedermelk te ontvangen.
Nogmaals, je vuist naar je mond brengen is een startpunt in je relatie met je omgeving. Welnu, het betekent dat het kind de relatie begint tussen externe agenten zoals ziektekiemen of microben met hun eigen afweermechanismen die beetje bij beetje deze bedreigingen zullen moeten identificeren en ze zelf moeten bestrijden.
Valse mythen over “je vuist in je mond steken”
Een wijdverbreide mythe die ouders vaak zorgen baart, is dat als het kind zijn handen of voeten in zijn mond steekt, hij uiteindelijk die “manie” zal plegen. op latere leeftijd in de vorm van gedragingen zoals duimzuigen. u hoeft zich geen zorgen te maken, is er geen verband tussen dit gedrag en het in de mond steken van een vuist of voet tijdens de eerste levensmaanden. Het “vangt geen ondeugd of manie”.
Het is normaal dat veel ouders zich afvragen waarom het zo gewoon is dat de baby zijn handen in zijn mond steekt.
En de meest wijdverbreide mythe is om te associëren dat het kind zijn vuist in zijn mond steekt om de pijn te verlichten “omdat zijn tanden eruit komen”. Wat zorgt ervoor dat ouders zich haasten om bijtringen voor hun kind te kopen. Je vuist in je mond steken hoeft niet gerelateerd te zijn aan tandjes krijgen. Baby’s beginnen praktisch vanaf de tweede levensmaand hun hand of voet in hun mond te steken, terwijl de eerste tandjes pas verschijnen als ze zes tot acht maanden oud zijn.
Kortom, de ontwikkeling van het kind is progressief en past zich als zodanig aan de uitdagingen van zijn omgeving aan. Soms is deze uitdaging slikken, dan weer voorwerpen grijpen, kruipen, zitten, ledematen coördineren, spreken… En het lichaam reageert er natuurlijk en instinctief op. Denken dat je vuist in je mond steken slecht is, draagt alleen maar bij aan het verspreiden van een valse mythe. Het is een eenvoudig gebaar dat, in plaats van schade toe te brengen, alleen maar ten goede komt aan uw kind, dat gewoon zijn omgeving ontdekt. En dit gebaar is nog een voorbeeld van de afdruk van het overlevings- en aanpassingsinstinct.
We hopen dat je ons artikel Waarom stoppen baby’s hun handen in hun mond?
leuk vond en alles wat met gezondheid te maken heeft, babynamen, dingen die met baby’s te maken hebben. .
![]() ![]() ![]() |
Interessante dingen om de betekenis te weten: Naam
We laten hier ook onderwerpen achter die verband houden met: Naam