Waarom wil mijn baby niet in zijn wiegje slapen?

Waarom wil mijn baby niet in zijn wiegje slapen?

Het is heel gebruikelijk dat beginnende ouders aarzelen bij het kopen van een wieg. Beter samen slapen? Beter die van je leven? Of degene die kan worden omgevormd tot een bed en het kind tijdens de eerste levensjaren kan begeleiden? Ondanks zoveel opties, meerdere dagen nadenken over voor- en nadelen en soms buitensporige financiële uitgaven, kan het tijd zijn om de baby naar bed te brengen en hij wil de wieg niet niet eens schoten.

Waarom wil mijn baby niet in zijn wiegje slapen?Foto: Istock

Een moeder vertelde me een paar dagen geleden op kantoor: “Dokter, ik begrijp het gewoon niet. Ik verander zijn luier, ik geef hem borstvoeding, hij zuigt tot hij leeg is en het blijft gebakken in mijn armen helemaal ontspannen. Maar het probeert hem in zijn wieg te leggen en als een gek te gaan huilen. Ik moet hem weer oppakken, kalmeren en na een paar minuten valt hij weer in slaap, ik probeer hem weer heel langzaam in de wieg te laten, maar hetzelfde gebeurt weer. Ik snap het niet, het is net als de wieg hadden stekels”.

Wel inderdaad. Zo noemen we deze situatie. Hij “Spiked Cradle-syndroom”.

Wat is het ‘cradle of spikes-syndroom’?

Bestaat uit afleveringen van intens huilen bij een pasgeboren baby of een baby van een paar maanden oud die worden veroorzaakt door te proberen hem in zijn wieg te laten, nadat ze vredig in slaap waren gevallen in de armen van hun ouders. Het is een veel voorkomende reden tot ongerustheid bij nieuwe ouders die niet begrijpen wat ze verkeerd doen of zich afvragen wat er mis is met dat pluizige, zachte en warme wiegje dat in eerste instantie ideaal lijkt om uit te rusten, maar waar je baby een intense hekel aan heeft.

Om te begrijpen wat de spiked cradle-syndroom Het is essentieel dat we begrijpen hoe primaten slapen en hoe vroege mensen sliepen, aangezien de slaap van onze baby’s evolutionair gezien hetzelfde blijft als toen.

Hoe slapen primaten?

In de natuur slapen primaten in groepen, in direct contact met moeder en kalf, en velen in de boomtoppen. De reden is dat er op een evolutionaire manier gezocht is naar de beste manier om te overleven. De jongen klampen zich vast aan het haar van hun moeder terwijl ze in bomen klimmen en ‘s nachts constant in contact zijn. Het is gemakkelijk te begrijpen dat als je midden in de jungle bent en je valt op de grond in slaap, het voor roofdieren heel gemakkelijk is om je te vinden en aan te vallen.

Toen de eerste mensen opstonden en haar uitvielen, vonden ze het moeilijk om deze gewoonten vol te houden. De jongen hadden geen haar meer om zich aan vast te klampen en de handen, die vrij waren om fijnere bewegingen en taken uit te voeren, verloren kracht om in de bomen te klimmen. Dus de eerste mannen sliepen op de grond. Om te overleven groepeerden ze zich in stammen en sliepen in contact met elkaar, op zoek naar warmte. Een enkele persoon die enkele uren slaapt overgeleverd aan de genade van roofdieren zou het niet hebben overleefd, en zeker geen baby.

Als de baby huilt als hij in de wieg wordt gelegdFoto: Istock

Het is om deze reden dat de baby huilt en aanspraak maakt op gehechtheid. Het is puur overleven. We wonen momenteel in huizen, we hebben kinderbedjes, verwarming, airconditioning en andere privileges. Maar het brein van de baby is nog steeds hetzelfde als dat van een baby in een stam.

Als we de baby in de wieg laten, voelt hij automatisch dat je hem bent vergeten midden in de jungle. En huilt. Het is de enige manier waarop u met ons kunt communiceren, om ons te vertellen dat ze zich onzeker voelen, dat een roofdier hen kan komen halen, dat hun leven in gevaar is. Stel je die angst eens voor. Daarom huilt hij zo intens en kalmeert hij pas als we hem oppakken, want als hij weer de warmte voelt, de aanraking van zijn ouders, weet hij dat hij weer veilig is.

Oké, ik snap het nu, maar wat kan ik doen?

Op dit moment weten we al wat er aan de hand is, maar niet hoe we het kunnen oplossen. In principe Het wordt aanbevolen om in contact met onze baby te slapen (veilig samen slapen) of de baby te laten geloven dat hij zich in een veilige ruimte bevindt.

We kunnen kiezen voor wiegverkleiners, zodat de baby zich “meer ingepakt” voelt. We kunnen kleding zoals pyjama’s of slaapzakken met moedermelk bevlekken, zodat het naar mama ruikt en denkt dat ze er nog is. U kunt de baby ook een paar minuten in de wieg leggen met een warme mousseline over de schouders, die de menselijke warmte van onze handen imiteert, en deze verwijderen wanneer de baby veilig in slaap is gevallen in de wieg.

We hopen dat je ons artikel Waarom wil mijn baby niet in zijn wiegje slapen?
leuk vond en alles wat met gezondheid te maken heeft, babynamen, dingen die met baby’s te maken hebben. .

 Waarom wil mijn baby niet in zijn wiegje slapen?
  Waarom wil mijn baby niet in zijn wiegje slapen?
  Waarom wil mijn baby niet in zijn wiegje slapen?

Interessante dingen om de betekenis te weten: Naam

We laten hier ook onderwerpen achter die verband houden met: Naam