Wees heel voorzichtig met je kinderen… Er zijn monsters

Wees heel voorzichtig met je kinderen… Er zijn monsters

Nee. Niet iedereen is een goed mens en niet iedereen wil het beste voor jou en je gezin. De wereld is erg groot en er zijn veel mensen die gewoon een donkere kant in hun hart hebben. Laat uw kinderen nergens alleen, ook niet voor een seconde. In dit leven zijn er monsters die doen alsof ze mensen zijn.

Helaas zijn er in de samenleving gevallen bekend van seksueel misbruik van kinderen. Hoeveel kinderen zijn verkracht en leven met deze verwoestende emoties in hun hart? Kinderen die te bang zijn om de waarheid te vertellen. Hoewel het onmogelijk is om kinderen 100% te beschermen omdat ze niet in een glazen bol kunnen worden gestopt, Ja, er zijn enkele maatregelen waar alle ouders rekening mee moeten houden.

kwetsbaarheid en misbruik

Het grootste risico voor onze kinderen komt van vrienden en familie, niet van vreemden. Tussen de 30 en 40 procent van de kinderen wordt misbruikt door familieleden. Tot 60 procent wordt mishandeld door mensen die de familie vertrouwt, waaronder familieleden, coaches, leraren, geestelijken en anderen in gezaghebbende, machtige en invloedrijke posities. Bedenk hoe moeilijk het voor kinderen is om “nee” te zeggen tegen zulke mensen, vooral als de misbruiker zijn gedrag omschrijft als ‘liefdevol’ of ‘zorgzaam’ om het kind in verwarring te brengen.

Degenen die kinderen seksueel misbruiken, voelen zich aangetrokken tot omgevingen waar ze er gemakkelijk toegang toe hebben, zoals sportcompetities, religieuze jeugdcentra, clubs en scholen. Ze doen er alles aan om het vertrouwen van ouders en andere familieleden te winnen. Stel je bijvoorbeeld de kwetsbaarheid voor van de kinderen van een alleenstaande ouder wanneer een coach of leerkracht zich vrijwillig aanmeldt. om een ​​oogje in het zeil te houden na schooltijd of tijdens uren dat de ouders aan het werk moeten zijn.

waarschuwingsborden voor roofdieren

Pas op voor volwassenen die te veel aandacht aan uw kinderen besteden, zoals herhaaldelijk proberen in persoonlijke situaties terecht te komen (zoals proberen veel tijd alleen met hen door te brengen). Onthoud dat ook dit gedrag kan zich op internet voordoen, niet alleen in een persoonlijke situatie.

Waar dit lastig wordt, is bij docenten en coaches, die oprechte zorg tonen en persoonlijk advies willen geven. Het is moeilijk om echte zorg te onderscheiden van degenen die misbruik maken van kinderen.

Let op veranderingen in het gedrag, de stemming, de houding en de schoolprestaties van uw kind. Misbruikers maken hun slachtoffers bang door hen te vertellen dat zij (het slachtoffer) het hebben laten gebeuren en dat hun ouders van streek zouden zijn, dus kunnen ze het maar beter niet zeggen. Erger nog, sommige misbruikers dreigen gezinsleden kwaad te doen als het kind hen vertelt…

Preventie

Ten eerste mag een coach nooit alleen in een kleedkamer zijn met een atleet. Andere spelers of coaches moeten aanwezig zijn. Dit geldt niet alleen voor coaches van hetzelfde geslacht als de sporter, maar uiteraard ook in situaties waarin de coach en atleet van verschillend geslacht zijn.

Ten tweede geldt dat met name voor jongere spelers bij alle trainingen een ouder aanwezig moet zijn. Dit is niet alleen belangrijk om de kans op seksueel misbruik te verminderen, maar ook om het verbale geweld dat vaak voorkomt tussen coaches en sporters te verminderen. Coaches ergeren zich vaak in het bijzijn van ouders omdat ze geen inmenging van ouders in hun manier van coachen willen. Als hij erop staat dat je er niet bent, verwijder je zoon dan van die coach of dat team.

Als u geen bewijs heeft van misbruik, maar u maakt zich zorgen over de verandering in gedrag of stemming van uw kind, kunt u zich beter vergissen in goede banen leiden door uw kind uit de coach, het team, de club of de situatie te halen.

Als uw kind een van de bovenstaande waarschuwingssignalen vertoont, probeer dan met hem te praten over wat hem dwars zit. Mishandelde kinderen voelen zich vaak meer op hun gemak als ze hun angsten bespreken met een volwassene die ze vertrouwen, omdat ze bang zijn dat hun ouders boos zullen zijn of zich voor hen zullen schamen. Laat daarom een ​​familielid of goede vriend in vertrouwen met uw kind praten als u iets vermoedt. Wees niet teleurgesteld als uw kind niet wil praten over wat er met u is gebeurd, dat is normaal.

Als hij begint te praten over wat er met hem is gebeurd, zorg er dan voor dat hij zijn angsten uit. Vermijd dingen te zeggen waardoor hij zich ongemakkelijk voelt. Het kan meerdere gesprekken duren voordat uw kind u alle details kan geven. Oordeel niet over je zoon. Wees gewoon empathisch en zoek indien nodig professionele hulp voor het kind. Kinderpsychologen zijn experts in het helpen van mishandelde of misbruikte kinderen bij het omgaan met hun angsten en trauma’s.

Als ouders proberen we onze kinderen te leren op verkeer te letten voordat ze oversteken, altijd hun veiligheidsgordels te dragen en de deuren op slot te doen als ze alleen thuis zijn. Het is tijd om die waakzaamheid uit te breiden naar openhartige gesprekken over welk gedrag van de volwassenen met wie ze omgaan gepast is en welk gedrag niet. Zeg tegen uw kinderen dat ze naar u toe moeten komen als ze in de war zijn of zich zorgen maken over de interactie van een volwassene met hen… Omdat er volwassenen zijn die doen alsof ze mensen zijn, terwijl ze in werkelijkheid vreselijke monsters zijn.

De hoofdafbeelding komt uit de film ‘It’.

Voorpagina Familie Wees heel voorzichtig met je kinderen… Er zijn monsters vermomd als mensen

We hopen dat je ons artikel Wees heel voorzichtig met je kinderen… Er zijn monsters
leuk vond en alles wat met gezondheid te maken heeft, babynamen, dingen die met baby’s te maken hebben. .

 Wees heel voorzichtig met je kinderen... Er zijn monsters
  Wees heel voorzichtig met je kinderen... Er zijn monsters
  Wees heel voorzichtig met je kinderen... Er zijn monsters

Interessante dingen om de betekenis te weten: Achternaam

We laten hier ook onderwerpen achter die verband houden met: Achternaam